Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Un antrenor din Liga 1, avantajat de înjumătăţirea punctelor, este sincer şi recunoaşte: "Nu sunt de acord cu acest lucru, nu poţi să iei punctele"

VIDEO | Un antrenor din Liga 1, avantajat de înjumătăţirea punctelor, este sincer şi recunoaşte: "Nu sunt de acord cu acest lucru, nu poţi să iei punctele"

Fotbal

Comentarii

Antrenorul celor de la FC Voluntari, Mihai Teja (41 de ani) a recunoscut că nu este adeptul înjumătăţirii punctelor, chiar dacă această regulă îi ajută echipa foarte mult.

FC Voluntari are un început de an 2020 foarte bun, cu trei victorii (Dinamo, Clinceni şi Chindia ) şi o singură înfrângere (în restanţa cu FCSB). Cu toate acestea, este în continuare ultima din Liga 1, cu 17 puncte, cinci în spatele locului 12, cel care asigură prezenţa în barajul pentru menţinerea în Liga 1. După această ultimă etapă din sezonul regulat, intervine regula înjumătăţirii punctelor, iar ecartul dintre Voluntari şi echipele aflate deasupra liniei se vor reduce considerabil. Chiar dacă este avantajat de această regulă, Mihai Teja o consideră incorectă şi a recunoscut că ar prefera un sistem cu 16 sau 18 echipe.
 
"Am prins şi atunci când au fost 18 echipe şi nu era acest play-off/ play-out. Mi-a plăcut foarte mult acel sistem. Mi se pare mai potrivit pentru noi, plus că poţi să ai mai multe echipe. Sincer, chiar dacă sunt la o echipă avantajată atunci când se înjumătăţesc punctele,nu sunt acord cu lucrul acesta. Nu poţi să iei punctele. Chiar dacă intri în play-off, play-out, dar măcar să intri cu acelaşi număr de puncte  pentru că le-ai câştigat pe teren, ai muncit pentru acele puncte şi înjumătăţirea punctelor nu mi s-a părut niciodată ok. Dar acum e bine pentru că sunt la echipa care beneficiază de aşa ceva şi sper să mai beneficiem de acest avantaj. Dar, din punctul meu de vedere, nu este corect şi mi-a plăcea mai mult celălalt sistem", a declarat Mihai Teja, la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Hermannstadt.
 
FC Voluntari o întâlneşte pe FC Hermannstadt, sâmbătă, de ora 14:30, pe stadionul "Anghel Iordănescu" din Voluntari, în etapa a 26-a din Liga 1, ultima a sezonului regulat.
 
"Pentru noi, toate meciurile sunt foarte importante şi sunt foarte grele pentru că suntem echipa de pe ultimul loc şi trebuie să recuperăm foarte multe puncte pentru a ne putea îndeplini obiectivul. Este un meci foarte, foarte important pentru noi, poate cel mai important din cele patru pe care le-am avut până acum. Încercăm să ne luăm punctele. Jucăm cu o echipă bună, care are un lot foarte bun, un antrenor foarte bun şi, cu siguranţă, şi ei îşi doresc să câştige. Trebuie să fim ambiţioşi, trebuie să jucăm bine şi să câştigăm cele trei puncte", a completat Mihai Teja, înaintea partidei contra sibienilor.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare