Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Un jucător din naţionala de rugby şi un fost antrenor al ”stejarilor” formează...vikingii!

VIDEO | Un jucător din naţionala de rugby şi un fost antrenor al ”stejarilor” formează...vikingii!galerie foto

Rugby

Comentarii

Stelistul Alexandru Savin şi fostul tehnician al selecţionatei U 18 a ”stejarilor”, Robert Sorin Ion, pregătesc fizic sportivii cu posibilităţi modeste într-un proiect suportat integral de ei.

Alex şi Robert sunt doi oameni pasionaţi de rugby care fac...muncă patriotică. Petrec săptămânal ore bune la antrenamente pregătind fizic tinerii. Şi-au botezat proiectul de suflet ”Vikingii” şi se ţin de treabă indiferent dacă afară sunt 40 de grade sau minus 10!

Când am început acest proiect am spus că nu avem nevoie de nici o recompensă, doar împlinirea sufletească că reuşim să creem jucători şi oameni desăvârşiţi. Când eram antrenorul naţionalei U18, am lucrat cu Ionuţ Cazan individual, iar rezultatele au fost incredibile: a ajuns la naţionala mare, a participat la Cupa Mondială. La câţiva ani distanţă am început, mult mai organizat decât atunci, acest proiect Vikingii ”, a declarat Robert Sorin Ion, fost antrenor naţionala de rugby U18 a României, iniţiatorul proiectului Vikingii

Munca celor doi a dat roade, iar rezultatele se văd deja: elevii lor au ajuns la cel mai înalt nivel în România.

Avem la pregătire 12 copii, majoritatea sunt la echipa naţională de juniori, avem doi rugbişti la Steaua, unul la dinamo şi unul la Timişoara, în Superligă. I-am luat când aveau 16 ani şi mă bucur că acum văd la ei dezvoltare fizică şi sportivă”, a declarat şi Alexandru Savin, component al naţionalei de rugby a României, co-iniţiator al proiectului Vikingii.

Fetele trag la fel de tare ca băieţii

Grupul de pregătire fizică nu este destinat exclusiv rugbyştilor, ci şi fetelor. Una dintre ele, Diana, este mândria colegelor de la locul de muncă pentru forţa şi determinarea ei. Fata ridică sute de kilograme la fiecare antrenament.

Mă bucur că timpul liber îl împart cu băieţii, pentru că la munca de zi de zi lucrez doar cu fetele. Colegele mele de la muncă se mândresc cu mine, indiferent de situaţie, ele spun mereu: Ea este Diana, face rugby” – Diana Călinoiu, jucătoare de rugby.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: rugby 

viewscnt
Articole similare