Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Un român e maestru la înot în ape îngheţate. Şi-a făcut baremul pentru Campionatele Mondiale

VIDEO | Un român e maestru la înot în ape îngheţate. Şi-a făcut baremul pentru Campionatele Mondiale

Diverse

Comentarii

Paul Georgescu e românul care şi-a propus ca până în 2020 să încheie cu succes cele mai dificile şapte maratoane acvatice din lume. Până atunci, s-a calificat la Campionatul Mondial de înot în ape îngheţate.

Fostul poloist, Paul Georgescu a înotat o milă în 22 de minute şi 43 de secunde şi s-a calificat la Campionatul Mondial de înot în ape îngheţate de la Murmansk, din Rusia, de la mijlocul lunii martie. Performanţa cu adevărat impresionantă este că a înotat într-o piscină cu apă de doar 3 grade Celsius. Temperatura apei cumulată cu rezultatul obţinut a reprezentat barem pentru calificarea la Mondial. 

Cu această ocazie, Paul a devenit primul român care înoată la această temperatură 1600 de metri, fără costum de protecţie. 

Întrenat dacă a existat vreun moment psihologic de depăşit în cursă, Paul a răspuns: "Am avut o dificultate pentru că nu mai ştiam numărul bazinelor. Noroc cu Matei (n.r. antrenorul lui) pe care l-am auzit când mi-a zis că mai am 200 de metri şi mi-a dat o energie pozitivă", a declarat Paul. 

Fostul poloist s-a antrenat aproape trei luni pentru această cursă. A început cu înot într-un lac cu o temperatură de nouă grade Celsius. A scăzut apoi treptat, temperatura. În  Rusia, la Mondial condiţiile vor fi mult mai grele. 0, 5 grade va avea apa, iar în aer vor fi minus 20 de grade. 

"Riscuri există mereu, că nu poţi să te joci cu hipotermia", a mai spus Georgescu. 

Paul Georgescu e supranumit "regele maratoanelor acvatice", după ce anul trecut a obţinut distincţia "Triple Crown", în urma unui maraton de 48,5 kilometri. În urmă cu trei ani, Georgescu a devenit românul care a traversat cel mai repede Canalul Mânecii, fără costum de neopren. 

Afla mai multe despre: paul georgescurecordape înghetatecampionat mondial 

viewscnt
Articole similare