Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Un super reportaj făcut de UEFA despre Ovidiu Haţegan. Un scurt dialog dintre arbitrul român şi cei din camera VAR: ”Verificăm, nu-ţi face probleme”

VIDEO | Un super reportaj făcut de UEFA despre Ovidiu Haţegan. Un scurt dialog dintre arbitrul român şi cei din camera VAR: ”Verificăm, nu-ţi face probleme”
Comentarii

Cei de la UEFA au mers la Arad şi au realizat un super reportaj despre Ovidiu Haţegan, cel mai valoros arbitru român din acest moment. Arbitrul în vârstă de 40 de ani îşi povesteşte cariera, dar explică şi câteva dintre trăirile pe care le are într-un meci. UEFA a redat şi un scurt dialog dintre Haţegan şi arbitrii din camera VAR.

Ovidiu Haţegan este în aceste moment cel mai valoros arbitru român. Centralul din Arad a arbitrat în acest sezon nu mai puţin de şase meciuri din grupele Champions League. Este primul arbitru din lume care a fost delegat la şase meciuri consecutive, în Liga Campionilor. Cei de la UEFA au realizat şi un reportaj cu Ovidiu Haţegan, în care explică de ce a renunţat la profesia de medic şi a ales arbitrajul.

Super reportaj UEFA despre Ovidiu Haţegan

Cei de la UEFA au trimis o echipă la Arad, oraşul în care Ovidiu Haţegan este stabilit. Arbitrul în vârstă de 40 de ani a povestit cum a făcut primii paşi în arbitraj şi de ce n-a fost încântat la început:

”Când aveam 14-15 ani, un coleg, al cărui tată era arbitru, a insistat: ”Haide să facem cursul!” / ”De ce? Nu vrea să fiu arbitru, nu-mi place să fiu arbitru!” M-a convins şi am făcut cursul, a ţinut aproape 5 luni şi în primul moment când am ţinut fluierul în mână şi am fluierat, chiar mi-a plăcut şi eram: ”wow, este foarte plăcut”. Este un alt mod de a vedea fotbalul, dar l-am adorat”, povesteşte Haţegan.



Arbitrul român a povestit şi despre momentul în care a avut de ales între o carieră ca medic şi una ca arbitru.

Ce se discută în camera VAR, între arbitrul meciului şi asistenţi. Un scurt dialog prezentat de UEFA

În cadrul reportajului, UEFA a inserat şi un moment petrecut la un meci dintre Borussia Dortmund şi FC Barcelona, în sezonul trecut al Ligii Campionilor. Cu această ocazie, cei de la UEFA au prezentat şi un scurt dialog dintre Ovidiu Haţegan şi cei din camera VAR, la o fază la care arbitrul român a acordat o lovitură de la 11 metri.

Secvenţa este prezentată pentru a scoate în evidenţă felul în care se pregăteşte Ovidiu Haţegan pentru un meci şi oferă un scurt exemplu, cu Jadon Sancho, despre care arbitrul român spune că îl urmăreşte într-un anumit fel, atunci când este în atac.

Afla mai multe despre: ovidiu hategan 

viewscnt
Articole similare