Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Una dintre cele mai vechi tabele electronice din fotbalul românesc a fost demontată şi trimisă la fie vechi. Ce se va construi în locul ei

VIDEO | Una dintre cele mai vechi tabele electronice din fotbalul românesc a fost demontată şi trimisă la fie vechi. Ce se va construi în locul ei

Fotbal intern

Comentarii

Una dintre cele mai vechi tabele electronice din fotbalul românesc a fost tăiată şi dusă la fier vechi. Tabela de pe stadionul din Sibiu va fi însă înlocuită cu două foarte moderne, în cadrul procesului de refacere a arenei de fotbal.

Stadionul din Sibiu este în plin proces de modernizare şi ”victimă” a căzut şi tabela electronică veche de mai bine de 30 de ani. Aceasta a fost tăiată şi va ajunge la fier vechi. Tabela electronică de pe stadionul din Sibiu a fost inaugurată pe 23 martie 1989, la meciul România - Italia 1-0 şi a fost printre primele de acest fel din fotbalul românesc.

Una dintre cele mai vechi tabele electronice va ajunge la fier vechi

Potrivit turnulsfatului.ro, tabela a fost demontată şi va sfârşi la fiare vechi, deşi a fost un simbol pentru fotbalul din Sibiu. Imensa construcţie a fost tăiată la mijlocul săptămânii, în cadrul procesului de modernizare a stadionul din Sibiu.

Arena va fi reconstruită, în cadrul unei investiţii totale care se ridică la 114,74 milioane de lei, fără TVA. Printre altele, vechea tabelă va fi înlocuită cu două foarte moderne, cu dimensiuni de 4,6 x 3,6 m fiecare.

Vechea tabelă electronică din Sibiu a costat o avere şi a fost făcută în România

Stadionul din Sibiu a avut una dintre primele tabele electronice din fotbalul românesc. Doar câteva dintre cele mai importante arene din România se mai bucurau de aşa ceva. Cum ea a fost instalată în perioada comunismului, a fost atunci o adevărată provocare.

”În România nu existau la acea vreme tabele electronice. Nu aveam voie, fiind perioada comunistă, nici să importăm. Şi am făcut o socoteală, costa patru milioane de lei să produci o astfel de tabelă. Ne-am înţeles cu Independenţa să facă partea metalică a tabelei, iar partea electronică a făcut-o Craiova. Dar pe bani, evident”, povesteşte Nicolae Nan, fost deputat, potrivit turnulsfatului.ro.

Tabela a costat atunci nu mai puţin de 4 milioane de lei, adică aproximativ 15,4 milioane de lei în banii de astăzi. În euro, înseamnă în jur de 3,16 milioane.

Afla mai multe despre: stadionul sibiu 

viewscnt
Articole similare