Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Una dintre speranţele României la Jocurile Olimpice, anunţ după amânarea evenimentului. "Ne afectează pe toţi, dar trebuie să înţelegem"

VIDEO | Una dintre speranţele României la Jocurile Olimpice, anunţ după amânarea evenimentului. "Ne afectează pe toţi, dar trebuie să înţelegem"

Jocurile olimpice

Comentarii

Alin Firfirică este unul dintre cei mai valoroşi atleţi ai momentului şi unul dintre sportivii cotaţi cu şanse importante la medalii. Va avea ocazia să lupte oentru podium la Tokyo, abia la anul, după ce Comitetul Internaţional a anunţat că Jocurile Olimpice se amână pentru 2021.

La jumătatra lunii septembrie, Alin Firfirică a devenea al cincilea atlet român calificat la Jocurile Olimpice. 67,32 cm a măsurat ce-a dea doua sa încercare, cu care a câştigat proba de aruncare a discului din cadrul Memorialului “Kamila Skolimowska” din Polonia şi a obţinut biletele pentru Tokyo.

Aflaţi în plină perioadă de pregătire a Jocurilor Olimpice, sportivii din toată lumea au aflat marţi că ediţia cu numărul XXXII se va desfăşura abia în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. 

"În urma comunicatului dat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român prin care am fost anunţaţi de amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, vreau să vă spun că ne afectează pe toţi sportivii calificaţi deja şi implicit pe mine, dar trebuie să înţelegem că această decizie a fost luat doar pentru binele nostru. Aşa că, haideţi să respectăm deciziile luate de autorităţi, să stăm în case şi să avem grijă de familiile noastre", a declarat Alin Firfirică. 

Chiar dacă Jocurile Olimpice au fost amânate şi nu vor exista competiţii în viitorul apropiat Alin Firfirică se antrenează în continuare. 

Aşadar, România are cinci atleţi calficaţi la Jocurile Olimpice. În afara lui Alin Firfirică şi-au mai îndeplinit baremul: Florentina Marincu-Iusco (CN Cetate Deva – lungime), Alina Rotaru (CSM Bucureşti – lungime), Claudia Bobocea (CSA Steaua – 1.500 m), Daniela Stanciu (CSA Steaua – înălţime).

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat, marţi, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo

"Având în vedere circumstanţele actuale, pe baza informaţiilor OMS, ale preşedintelui CIO şi ale premierului Jponiei, JO urmează să fie reprogramate, dar nu mai devreme de vara anului 2021, pentru a păstra sănătatea sportivilor şi a tuturor celor implicaţi în JO şi ai comunităţii internaţionale", a anunţat CIO.

Jocurile Olimpice ar fi urmat să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august.

De la înfiinţarea Jocurilor Moderne, în 1896, este pentru prima oară când jocurile sunt amânate pe timp de pace. Competiţia a mai fost anulată de trei ori în timpul celor două războaie mondiale.

Afla mai multe despre: coronavirusalin firfirica 

viewscnt
Articole similare