Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Unii cu ocaziile, alţii cu golurile! Arsenal o învinge pe Man. United şi urcă pe loc de UCL. Ce gol a dat Xhaka

VIDEO | Unii cu ocaziile, alţii cu golurile! Arsenal o învinge pe Man. United şi urcă pe loc de UCL. Ce gol a dat Xhaka

Premier League

Comentarii

Arsenal a câştigat cu 2-0 derby-ul cu Manchester United şi i-a depăşit pe ”diavoli” în clasament. ”Tunarii” urcă pe poziţia a 4-a după acest succes de pe Emirates.

Solskjaer a bifat prima sa înfrângere în campionat de când a preluat-o pe Manchester United. Arsenal a deschis scorul încă din minutul 12, când şutul lui Xhaka l-a păcălit uşor pe De Gea.

Oaspeţii au ratat ocazii incredibile, prin Lukaku, Rashford şi Fred, iar cei care au punctat, în partea a doua, au fost tot cei de la Arsenal. Lacazette cade uşor în careu, după un duel cu Fred, iar centralul arată punctul cu var.

Aubameyang transformă fără probleme, iar Arsenal câştigă cu 2-0 şi e pe loc de Liga Campionilor.

LIVE VIDEO | ARSENAL - MANCHESTER UNITED 2-0 (Xhaka 12, Aubameyang 68)

ECHIPELE DE START:

ARSENAL: Leno - Sokratis, Koscielny, Monreal - Maitland Niles, Xhaka, Ramsey, Ozil, Kolasinac - Lacazette, Aubameyang

MANCHESTER UNITED: De Gea - Young, Smalling, Lindelof, Shaw - Dalot, Matic, Pogba, Fred - Rashford, Lukaku

Min. 90+5: Fluier final.

Min. 90: Cinci minute suplimentare.

Min. 68: GOOOL ARSENAL! Aubameyang înscrie dintr-un penalty obţinut de Lacazette.

Min. 51: OCAZIE URIAŞĂ UNITED! Rashford îi pasează ideal lui Lukaku, dar belgianul trage direct în Leno.

Min. 46: A început repriza secundă.

Min. 45+2: Pauză pe Emirates.

Min. 45: Două minute suplimentare.

Min. 19: OCAZIE MARE UNITED! Leno e salvat din nou de bară, la şutul lui Fred.

Min. 12: GOOOL ARSENAL! Xhaka trage de la distanţă, De Gea e păcălit uşor şi ”tunarii” deschid scorul.

Min. 9: OCAZIE MARE UNITED! Lukaku trimite mingea în bară.

Min. 2: Arsenal are prima fază mai periculoasă. Reluarea lui Lacazette trece pe lângă poarta ”diavolilor”

Min. 1 - Fluier de start al centralului Jonathan Moss


Arsenal primeşte duminică vizita formaţiei Manchester United într-un duel derby care poate stabili una dintre favoritele la Top 4 din Premier League în acest sezon. Pentru ambele formaţii, acest meci este unul dintre cele mai tari ale sezonului. Va fi partida cu numărul 231 dintre cele două formaţii! Prima partidă s-a jucat în 1894, atunci când Newton Heath şi Woolwich Arsenal au remizat 3-3. Ultima întâlnire directă a avut loc pe 25 ianuarie 2019 şi s-a încheiat cu victoria formaţiei Manchester United, scor 3-1 în FA Cup.

  • LIVE VIDEO | Arsenal - Manchester United duminică de la 18:30 pe Telekom Sport 1

United a câştigat 97 din meciurile directe, în vreme ce Arsenal are 82 de victorii. 51 de meciuri s-au terminat la egalitate. Cea mai clară victorie a bifat-o Man United şi nu s-a întâmplat în urmă cu prea mult timp. Pe 28 august 2011, United a zdrobit-o pe Arsenal, scor 8-2!

  • LIVE VIDEO | Arsenal - Manchester United duminică de la 18:30 pe Telekom Sport 1

În Premier League, cele două formaţii au jucat 199 de meciuri, cu menţiunea că sunt incluse şi partidele care s-au jucat în trecut, pe vremea când campionatul Angliei nu era denumit astfel. United are 83 de victorii în campionat şi 304 goluri marcate, în timp ce Arsenal a câştigat 69 de meciuri şi a marcat 276 de goluri. Pe 17 ianuarie 1948 s-a înregistrat cea mai mare audienţă la meciurile directe: 83.260 de spectatori într-un joc discutat pe Maine Road.

Arsenal şi Man United sunt două dintre cele mai titrate echipe din Albion. Arsenal are 13 titluri de campioană şi 13 Cupe ale Angliei, în timp ce United are 20 de titluri de campioană şi 12 Cupe ale Angliei. Doar 8 jucători au evoluat de-alungul istorie la ambele echipe. Primul a fost David Herd în 1961, apoi au urmat Ian Ure, George Graham, Frank Stapleton, Viv Anderson, Andy Cole, Robin van Persie şi Alexis Sanchez.

  • LIVE VIDEO | Arsenal - Manchester United duminică de la 18:30 pe Telekom Sport 1

În actuala ediţie de campionat, United este pe 4 cu 58 de puncte, iar Arsenal pe 5 cu 57 de puncte. Formaţia lui Solksjaer joacă impresionat sub comanda norvegianului şi ar fi pe primul loc în Anglia dacă s-ar lua în calcul doar meciurile în care Ole s-a aflat pe banca tehnică. Arsenal are o singură înfrângere în ultimele 5 jocuri disputate în Premier League, în timp ce United a câştigat patru din ultimele 5 partide.

Pe teren propriu, Arsenal a pierdut un singur meci, iar în ultimele 5 partide a legat cinci victorii consecutive. În deplasare, Man United are de asemenea cinci victorii consecutive, iar în tot sezonul a pierdut doar 4 jocuri. Pierre Emeryck Aubameyang are 16 goluri şi este cel mai bun marcator al londonezilor. El este urmat de Lacazette cu 12 goluri şi Mkhtaryan cu 6 goluri. Man United are în Romelu Lukaku cel mai bun marcator al ”diavolilor” cu 12 reuşite, el fiind urmat de Paul Pogba cu 11 goluri şi Marcus Rashford cu 9 goluri.

Partida se vede în exclusivitate la Telekom Sport 1, duminică de la ora 18:30. 

Afla mai multe despre: arsenal - manchester united 

viewscnt
Articole similare