Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO Urmăreşte un reportaj special cu vicecampionul olimpic de la sabie, Alexandru Siriţeanu

VIDEO Urmăreşte un reportaj special cu vicecampionul olimpic de la sabie, Alexandru Siriţeanu

Alte sporturi

Comentarii

Nimic nu pare mai satisfăcător pentru un sportiv decât să se retragă din activitate cu o medalie olimpică. Este şi cazul sabrierilor, care au luat argintul la Jocurile Olimpice de la Londra.

Dintre cei patru meschetari, doar unul a rămas la lot. Restul s-au retras. Însă cel care a decis să continue ca antrenor este Alexandru Sireţeanu. La 29 de ani, "Sire", aşa cum îi spun elevii, este antrenor la Iaşi, la Centrul Olimpic de cadeţi şi juniori şi la clubul CSM.

"Şi pentru mine e puţin ciudat ca antrenor. Încă nu m-am obişnuit cu ideea şi cu postura de a da indicaţii, dar încerc să mă obişnuiesc şi să fac lucrul ăsta cât mai bine. Aş fi putut continua până la Rio, dar mi-a lipsit foarte mult casa şi familia", a spus Alexandru Sireţeanu pentru Dolce Sport.

Alex face scrimă de la nouă ani. Aproape 20 de ani de carieră sportivă. S-a lăsat de aproape un an, dar îi e greu să se despartă de costumul de muschetar.

"De multe ori vin seara şi lucrez cu băieţii, încerc să le explic, iar în cazul în care nu înţeleg mă pun pe planţă şi încerc să le arăt, să le fac o imagine a ceea ce vreau eu să le explic. O dată sau de două ori m-am mai îmbrăcat şi am tras unul sau două asalturi cu băieţii, din dorinţa de a mai fi pe planşă", a mai spus Siriţeanu pentru Dolce Sport.

Copiii ştiu că nu e mare diferenţă între ei şi noul antrenor. Alex pregăteşte două grupe de elevi la CSM Iaşi: începători şi avansaţi. Micii sabreri au de la cine învăţa meserie. Pe lângă medalia de argint câştigată la Jocurile Olimpice, Siriteanu mai are trei medalii la Europenele de seniori: 2005, 2009, 2012.

"Mă simt foarte ciudat. De unde eram colegul lor, acum am ajuns la un alt nivel, la o altă treaptă. nu mai sunt în mijlocul lor, stau în faţa lor", a mai spus Siriţeanu.

Vezi mai jos reportajul integral, în VIDEO!


Urmăreşte-ne şi pe Facebook Dolce Sport! Dăm primii informaţia şi avem peste 170.000 de fani!

viewscnt
Articole similare