Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Valeriu Iftime, o nouă intervenţie spectaculoasă: "Nu am nicio treabă cu fotbalul. Mă enervează întrebarea asta". De ce a mai rămas la FC Botoşani: "Nu am vrut să mă fac de râs"

VIDEO | Valeriu Iftime, o nouă intervenţie spectaculoasă: "Nu am nicio treabă cu fotbalul. Mă enervează întrebarea asta". De ce a mai rămas la FC Botoşani: "Nu am vrut să mă fac de râs"

Superliga

Comentarii

Patronul lui FC Botoşani, Valeriu Iftime, a recunoscut că nu a fost atras de fotbal şi că nici măcar nu a dorit să se implice la echipa din Moldova, dar satisfacţiile pe care le-a avut pe parcurs l-au făcut să rămână.

Valeriu Iftime, despre aventura în fotbal

Întrebat cum a ajuns în fotbal, Iftime a replicat: "Întâmplător, nu îmi mai spuneţi, că mă enervează întrebarea asta. Nu am vrut să fiu în fotbal. Mă întreba cineva asta, dacă ar mai fi să se întâmple, dacă aş mai urma parcursul ăsta. Nu. Nu aş regreta nimic în viaţa mea, legat de profesie, de familie, de tot, dar în fotbal nu aş intra. A fost o întâmplare atunci, după care a rămas o ambiţie, a fost ambiţia mea şi a asociaţilor mei să nu ne facem de râs... Consum nervos nu e, pentru că el se compensează cu minunata stare după un meci câştigat. Sunt foarte mulţi bani, sunt 8-9 milioane de euro pe care i-am pierdut în fotbal şi care... Mă tot întreabă unii 'Cât aţi câştigat?' Nu am câştigat nimic, banii ăştia i-am pierdut", a declarat patronul lui FC Botoşani.  

Valeriu Iftime nu a jucat fotbal

Patronul a mai recunoscut că nu a avut nicio tangenţă cu fotbalul şi că este specializat în alte domenii: "Nu. Joc aşa.... Astăzi am fost golgheterul bătrânilor. Eu nu am nicio treabă, am făcut facultatea de electronică, am învăţat mult, am un doctorat în informatică de proces... Adică nu n-am nicio treabă cu fotbalul.  Dar am asociaţii mei, care ne sinergizează, ne ajută foarte mult tipul ăsta de activitate. Facem sport, suntem cu echipa, vedem atmosfera, corectăm ce e de corectat, plătim primele restante... Fac lucruri prin care să îi pun pe băieţi într-o stare de bine-dispoziţie. Şi mă bucur tare, tare mult că l-am descoperit pe Marius Croitoru, care este un antrenor... Are ceva nativ în el de a fi un antrenor foarte bun. Şi sper să ţină ceea ce cred eu că o să se întâmple", a mai spus Iftime. 

De asemenea, Iftime a vorbit şi despre ilegalităţile care s-au comis în fotbalul românesc în ultimele decenii: "Istoria ne arată că fotbalul românesc a născut mulţi monştri, mulţi oameni care au greşit vizavi de tot ce înseamnă finanţare în fotbal. Nu mi-e frică de astea. Sunt convins că am fost urmărit, ştiu că acum mulţi ani au venit de la DNA şi au luat trei saci de documente şi.... Asta este, lumea vine şi controlează. E adevărat că şi imaginea fotbalului în România, poate în toată lumea, nu e atât de curată, este mult gri acolo. Eu am încercat să fac un fotbal cât se poate de curat şi de normal, un fotbal care aduce bani din veniturile care sunt la vedere. 

Tot ce s-a întâmplat în fotbalul românesc mulţi ani de zile, cu mulţi, mulţi patroni care au avut ieşiri de-astea complet necivilizate, uneori chiar pe chestiuni de-astea economice, ne costă şi acum imaginea deloc frumoasă pentru oameni de afaceri care au venit cu bună credinţă. Ca să aduci oameni pe stadion, trebuie mai întâi ca fotbalul, în esenţă, să aibă o imagine curată", a spus omul cu banii de la FC Botoşani. 

Afla mai multe despre: valeriu iftimefc botosanivaleriu iftime patron fc botosani 

viewscnt
Articole similare