Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Vedere din America pentru Cosmin Contra. Alex Mitriţă a marcat un gol fabulos în MLS. Americanii, la picioarele românului

VIDEO | Vedere din America pentru Cosmin Contra. Alex Mitriţă a marcat un gol fabulos în MLS. Americanii, la picioarele românului
Comentarii

Mijlocaşul Alexandru Mitriţă a marcat un gol de toată frumuseţea în meciul pe care echipa sa, New York City FC, l-a câştigat, duminică dimineaţă, scor 3-1, în deplasare, împotriva formaţiei canadiene Vancouver Whitecaps, în MLS.

Internaţionalul român a stabilit scorul final în minutul 72. Olteanul a transformat perfect o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri şi a ajuns la şapte goluri marcate pentru New York City FC.

De altfel, Mitriţă, care a fost integralist, a fost desemnat jucătorul partidei cu Vancouver Whitecaps. Într-un sondaj realizat pe pagina de Twitter a grupării newyorkeze, Mitriţă s-a ales cu 64% dintr-un total de 167 de voturi.

 

 

Mai în glumă, mai în serios, Mitriţă are America la picioare. Reuşita românului i-a uimit pe americani, care nu doar că l-au votat omul meciului, ci au făcut şi plecăciuni în faţa sa, fie ele şi virtuale.

 

 

Contra explică de ce nu l-a convocat pe Mitriţă

Cu toate că traversează o perioadă excelentă în MLS, Alex Mitriţă nu face parte din lotul convocat de selecţionerul echipei naţionale a României, Cosmin Contra, pentru dubla cu Spania şi Malta.

Cosmin Contra a explicat de ce a ales să nu-l convoace pe Alexandru Mitriţă la naţională, pentru cele două partide din preliminariile Campionatului European din 2020, cu Spania (5 septembrie) şi Malta (8 septembrie), chiar dacă este foarte apreciat în Statele Unite ale Americii.

"Alexandru Mitriţă are meci la echipa de club în dimineaţa zilei de duminică, 1 septembrie. Asta ar însemna că ar ajunge în România undeva pe 2 septembrie. După un meci solicitant şi un drum cu avionul de 20 ore cu escală, nu ar fi chiar în cea mai bună formă. La meciul cu Suedia a avut 5 zile să se refacă şi nu şi-a revenit complet nici atunci. Ar fi putut să joace contra Maltei, însă voi încerca din nou să aplic sistemul 4-3-1-2 şi nu s-ar incadra in acest sistem, nu ar avea unde sa joace. Nu se potriveşte acestui sistem. Acolo, în spatele vârfurilor, pot evolua fără probleme un Ianis Hagi sau un Nicuşor Stanciu, care sunt mai dinamici", a spus Cosmin Contra, la Pro X.

De asemenea, fostul jucător şi antrenor al celor de la Dinamo, a ţinut să-i avertizeze pe componenţii echipei naţionale a României că nu va tolera nici o scăpare disciplinară, indiferent de numele pe care jucătorul în poartă.

"Mitriţă a avut o atitudine neprofesionistă când a fost convocat. A fost schimbat la pauză, fiindcă eram conduşi cu 2-0 şi trebuia schimbat ceva. Prin modificările pe care le-am făcut la pauză am fost aproape să egalăm în Suedia. Am discutat cu el, a recunoscut că nu a avut o atitudine bună, dar nu a fost un scandal. Nu există aşa ceva. O spun public, indiferent de numele jucătorului. Dacă e vorba de scandal, nu mai vine la naţională", a completat Contra, la Pro X.

Alexandru Mitriţă s-a transferat la New York City în luna februarie a acestui an, de la "U" Craiova, în schimbul a 8 milioane de euro.

Afla mai multe despre: mitrita 

viewscnt
Articole similare