Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Victor Piţurcă intervine în criza de la echipa naţională: "Eu cel mai supărat sunt pe ei!" De ce îi ia apărarea lui Cosmin Contra

VIDEO | Victor Piţurcă intervine în criza de la echipa naţională: "Eu cel mai supărat sunt pe ei!" De ce îi ia apărarea lui Cosmin Contra

Echipa națională

Comentarii

Fostul selecţioner Victor Piţurcă, actual manager al Universităţii Craiova, a intervenit în criza de la echipa naţională.

Victor Piţurcă admite că selecţionerul este principalul vinovat pentru rezultatele dezastruoase din dubla cu Suedia şi Spania, însă îi ia apărarea lui Cosmin Contra, după avalanşa de critici de care a avut parte.

"Nu vreau să comentez aceste lucruri, pentru că pe mine m-a deranjat foarte mult mass-media cum s-a comportat cu Cosmin Contra. Şi voi aveţi partea voastră de vină, pentru că atunci când a venit Cosmin Contra la echipa naţională l-aţi dorit foarte mult, un antrenor fără mare experienţă la acest nivel.  Din punctul meu de vedere, a făcut lucruri foarte bune. Acum, că s-a întâmplat ce s-a întâmplat, nu merită tratamentul ăsta. Eu cel mai supărat sunt pe unii antrenori, pe unii colegi, care ar trebui să îşi vadă de echipa lor, să ia ei deciziile cele mai bune la echipele lor şi să îl lase pe Cosmin Contra în pace.

Sigur, atunci când iei bătaie de maniera asta şi echipa nu se exprimă bine, e vina selecţionerului. Dar în acelaşi timp trebuie să şi înţelegem anumite lucruri, că echipa naţională e într-o reconstrucţie totală, că sunt foarte mulţi tineri, pe care voi i-aţi cerut. Aţi crezut că după Campionatul European, ei pot să joace şi la nivelul ăsta. Iată ce se întâmplă!

Contra a jucat cum aţi vrut, cu cinci atacanţi, ofensiv... Acum poate v-aţi convins că la echipa naţională nu poţi să joci ofensiv cu echipe valoroase. De ce? Fiindcă nu poţi. Chiar dacă vrei să joci, nu poţi, e greu să joci ofensiv", a declarat Victor Piţurcă.

Fostul selecţioner nu are o preferată dintre Scoţia şi Islanda, la tragerea la sorţi de vineri: "Nu contează, amândouă echipele sunt foarte puternice".

Piţurcă a făcut o comparaţie cu barajul pentru accedeea la Cupa Mondială din 2014: "Nu ştiu, Grecia atunci era într-o formă foarte bună, iar noi am jucat slab ambele meciuri. Am prins o perioadă atunci foarte slabă. Însă Grecia atunci era mai puternică decât Scoţia de acum. Însă şi noi suntem undeva în picaj, aşa că nu o să fie simplu".

"Chestia asta cu impresarii scoateţi-o din calcul"

Actualul manager al Universităţii Craiova nu crede că deciziile luate de Cosmin Contra de-a lungul mandatului său au fost influenţate de anumiţi impresari.

"Chestia asta cu impresarii scoateţi-o din calcul, că eu nu cred aşa ceva. Nu că nu cred, dar nu concep şi nu se pune problema să se întâmple aşa ceva. Astea sunt numai lucruri de mass-media. (...) Eu ştiu că atâta timp cât am fost selecţioner că au jucat acei jucători valoroşi şi acei jucători în care am crezut eu. Iar rezultatele, pentru nivelul nostru, cred că au fost bunicele. Nu spun foarte bune, pentru că ştiţi că era lumea nemulţumită şi când făceam cu campioana mondială, că nu a trecut de mijlocul terenului de cinci ori, şi cu vicecampioana mondială am făcut.... Aşa că... Ce să mai spunem?", a încheiat Victor Piţurcă.

Afla mai multe despre: piturca 

viewscnt
Articole similare