Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Victorie clară pentru Bayern Munchen în derby-ul cu Borussia Dortmund. Gazdele au reuşit însă golul meciului!

VIDEO | Victorie clară pentru Bayern Munchen în derby-ul cu Borussia Dortmund. Gazdele au reuşit însă golul meciului!galerie foto

Campionate

Comentarii

Bayern Munchen a câştigat cu 3-1 derby-ul cu Borussia Dortmund. Golurile au fost marcate de Robben şi Lewandowski (x2) pentru oaspeţi, respectiv Barta pentru gazde.

Olandezul Robben a devenit jucătorul străin cu cele mai multe goluri înscrise pentru Bayern Munchen în Bundesliga – 93. El l-a depăşit pe Giovane Elber, care a marcat 92 de goluri pentru Bayern.

VIDEO AICI CU GOLURILE

Borussia Dortmund - Bayern Munchen, sâmnătă, de la 19:30. Suporterii din toată lumea se află în faţa unui nou Der Klassiker, Clasicul Germaniei, dintre Borussia Dortmund şi Bayern Munchen. Este însă o întâlnire ce pare foarte dezechilibrată la prima vedere.

În ultimii ani, lupta pentru primul loc s-a dus în două echipe: Bayern şi Borussia, cu prima în mare avantaj. Însă Dortmund a crescut precum un Făt-Frumos după ce a evitat falimentul în 2005 şi a reuşit să le pună constant probleme celor de la Bayern Munchen. Însă, ”galben-negrii” îşi întâlnesc acum rivalii într-un moment ce pare nepotrivit. Borussia este într-o profundă criză de formă, atât în campionat, cât şi în Liga Campionilor.

Dortmund are o singură victorie în ultimele şase meciuri oficiale, 5-0 cu mult mai slab cotata Magdeburg, în Cupa Germaniei. În rest, are două eşecuri şi trei rezultate de egalitate, iar scaunul lui Peter Bosz se clatină destul de serios. Mai ales după ce a făcut egal cu APOEL, 1-1, în grupele Ligii Campionilor. De altfel, Dortmund are o campania europeană dezastruoasă. A reuşit doar două puncte într-o grupă din care mai fac parte Tottenham, Real Madrid şi APOEL. La începutul sezonului era privită drept una dintre favoritele la calificare, însă în patru etape a strâns doar două puncte, ambele cu APOEL.

Printr-o criză de formă trece şi golgheterul Pierre-Emerick Aubameyang. Atacantul de 28 de ani are 10 goluri în 10 meciuri în Bundesliga, dar n-a mai reuşit să înscrie în ultimele patru partide oficiale. Ofensiva lui Bosz se confruntă cu o mare problemă de inspiraţie. Cu APOEL, Dortmund avut nu mai puţin de 30 de şuturi la poartă, dar a marcat o singură dată. Cu Hannover a tras tot de 30 de ori, însă a pierdut cu 4-2.

LIVE Borussia Dormund - Bayern Munchen. Jupp Heynckes nu şi-a ieşit din mână

Situaţia lui Bayern este în oglindă. Campioana Germaniei a avut o cădere dureroasă la începutul acestui sezon, dar demiterea lui Carlo Ancelotti a rezolvat problema. De altfel, italianul a intrat în conflict cu starurile echipei, care au ieşit învingătoare din această luptă internă. În locul lui Ancelotti a fost readus Jupp Heynckes - ajuns la a patra oară când semnează cu Bayern.

Antrenorul în vârstă de 72 se pensionase după ce a reuşit în 2013 un parcurs fenomenal. A câştigat atunci Liga Campionilor, campionatul şi Cupa Germaniei. Acum, a fost convins să revină şi pare că nu şi-a ieşit din mână. Bayern are o linie perfectă: şase meciuri oficiale, şase victorii. Bayern a revenit pe primul loc în Bundesliga şi şi-a asigurat calificarea în optimile Ligii Campionilor.

LIVE Borussia Dormund - Bayern Munchen. Câteva şi despre golgheteri

Cu siguranţă, principalele arme ale celor două echipe sunt cele două staruri din atac. Bayern se bazează pe inspiraţia lui Lewandowski, mai ales că este alimentat cu pase de trio-ul Robben, Alcantara, Coman. Lewa are 10 goluri în Bundesliga şi 14 în total, în cele 16 apariţii pe care le-a avut pentru club şi pentru naţională.

În colţul celălalt stă Aubameyang. Chiar dacă n-a marcat de patru meciuri, atacantul născut în Gabon rămâne arată în continuare multă ferocitate în faţa porţii. Aubameyang a marcat 10 goluri în 10 etape şi împarte cu Lewandowki poziţia de lider în clasamentul golgheterilor. Sunt doi dintre cei mai importanţi jucători din istoria Bundesligii. Din 2013, când Aubameyang i-a luat locul la Borussia chiar lui Lewa - plecat la Bayern - cei doi au marcat împreună 202 de goluri în Bundesliga (107 goluri pentru Lewandowski, 96 pentru Aubameyang).

Să aruncăm un ochi şi pe ofertele caselor de pariuri. Favorită este Bayern Munchen, cu o cotă de 2, în timp ce o victorie a Borussiei are o cotă de 3.40. Ultimele trei meciuri directe au produs multe goluri şi victoriile au fost împărţite. În Supercupa Germaniei, Bayern s-a impus cu 3-2 după prelungiri (2-2 după 90 de minute). În finala Cupei Germaniei, Dortmund a câştigat cu 3-2. În turul campionatului trecut a câştigat Dortmund, scor 1-0, însă în manşa secundă Bayern s-a impus fără drept de apel, scor 4-1.

Echipe probabile:

  • BORUSSIA: Burki - Bartra, Sokratis, Toprak, Schmelzer - Castro, Weigl, Gotze - Yarmolenko, Aubameyang, Philipp
  • BAYERN: Ulreich - Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba - Martinez, Rudy - Robben, Alcantara, Coman - Lewandowski

Borussia - Bayern va fi LIVE TEXT pe telekomsport.ro.

Afla mai multe despre: borussia dortmundbayern munchenbundesliga 

viewscnt
Articole similare