Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Victorie pentru Hamilton în Marele Premiu al Rusiei. Vettel, forţat să abandoneze

VIDEO | Victorie pentru Hamilton în Marele Premiu al Rusiei. Vettel, forţat să abandonezegalerie foto

Formula 1

Comentarii

Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Rusiei şi a făcut încă un pas important spre un nou titlu mondial. Are un avans de 73 de puncte faţă de Valtteri Bottas, cu cinci curse rămase de disputat. Este a noua victorie pentru pilotul britanic în acest sezon.

Podiumul Rusiei a fost completat de colegul lui hamilton de la Mercedes, Valteri Bottas, şi de Charles Leclerc, de la Ferrari.  Nu au lipsit accidentele la cursa din Rusia: chiar din primul tur, Grosjean a abandonat după ce s-a ciocnit cu Ricciardo. Pilotul de la Renault a abandonat şi el în turul 26, iar Sebastian Vettel în turul 28. Colegul lui Leclerc de la Ferrari a acuzat probleme cu motorul. Următoarea cursă va avea loc în Japonia, pe 13 octombrie.

UPDATE TURUL (53/53) Hamilton, învingător în Grand Prix-ul Rusiei

UPDATE (TURUL 47/53): Hamilton se distanţează în fruntea cursei şi pare că doar un chinion teribil îi mai poate fura victoria pilotului britanic

UPDATE (TURUL 31/53): Cum arată topul în acest moment
1. Hamilton
2. Bottas
3. Leclerc
4. Verstappen
5. Sainz
6. Magnussen
7. Norris
8. Perez
9. Stroll
10. Albon

UPDATE (TURUL 28/53): După ce s-a aflat la conducerea cursei încă din primul tur, Vettel a fost nevoit să abandoneze din cauza unor defecţiuni tehnice

UPDATE (TURUL 10/53): Vettel conduce cursa. Germanul a realizat cel mai rapid tur

UPDATE (TURUL 5/53): Vettel conduce cursa după primele cinci tururi
1. Vettel
2. Leclerc
3. Hamilton
4. Sainz
5. Bottas

UPDATE (TURUL 1/53): Grosjean este out. Daniel Ricciardo îl loveşte din spate pe elveţian, iar acesta este nevoit să abandoneze.

UPDATE -  A început cursa!


Charles Leclerc (Ferrari) va porni de pe prima poziţie a grilei în Marele Premiu al Rusiei, a 16-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Pentru Leclerc este al patrulea pole position consecutiv, după cele reuşite în Belgia, Italia şi Singapore. Leclerc a mai fost pe prima poziţie a grilei în acest an în Bahrain şi în Austria.

Leclerc s-a impus la cursele din Belgia şi Italia. Pe locul doi în calificările de la Soci s-a clasat Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes), iar pe trei a încheiat Sebastian Vettel (Germania/Ferrari).


Piloţii echipelor Red Bull şi Toro Roso vor primi penalizări pe grila de start a Marelui Premiu de Formula 1 al Rusiei, în urma schimbării unor elemente ale propulsoarelor monoposturilor lor, a anunţat motoristul japonez Honda, pe Twitter.

"La Soci, cei patru piloţi vor primi un nou motor nou. Daniil Kviat (pilotul rus de la Toro Roso) va schimba toate elementele, cu excepţia bateriei. El va pleca aşadar de pe ultimul loc al grilei. Ceilalţi trei piloţi (olandezul Max Verstappen şi thailandezul Alexander Albon de la Red Bull şi francezul Pierre Gasly de la Toro Roso) vor primi penalizări de cinci locuri", precizează Honda într-un comunicat.

Regulamentul FIA autorizează utilizarea a două sau trei exemplare ale fiecărui element al motorului unui monopost, în cursul unui sezon. Orice intervenţie în plus este urmată de penalizări pe grila de start.

Olandezul Max Verstappen ocupă locul al patrulea în clasamentul piloţilor din acest sezon, pe parcursul căruia a obţinut două victorii, în Grand Prix-urile Austriei şi Germaniei.

Vettel a câştigat prima cursă în 2019, la Singapore

Pilotul german al echipei Ferrari, Sebastian Vettel, a câştigat, duminică, Marele Premiu al statului Singapore, a XV-a a etapă a Campiontului Mondial de Formula 1, fiind urmat de coechipierul său, Charles Leclerc din Monaco, şi de olandezul Max Verstappen de la Red Bull.

Vettel, plecat de pe poziţia a treia a grilei de start, după Leclerc, aflat în pole position, şi după britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, a reuşit să ajungă în fruntea plutonului datorită strategiei la schimbarea pneurilor.

Hamilton a obţinut doar locul 4 la Singapore, înaintea coechipierului său, Valtteri Bottas, clasat al cincilea, şi a thailandezului Alexander Albon de la Red Bull.

Pe locurile 7-10 s-au clasat în ordine britanicul Lando Norris de la McLaren-Renault, francezul Pierre Gasly de la Toro Rosso, germanul Nico Hulkenberg de la Renault şi italianul Antonio Giovinazzio de la Alfa Romeo. 

Vettel este la prima victorie în acest sezon, a cincea la Singapore. Şi pentru Ferrari "dubla" este o premieră în acest an.

În clasamentul general, Lewis Hamilton este lider în continuare, cu 296 de puncte, urmat de Valtetri Botats, cu 231 de puncte, Leclerc, cu 200 de puncte, Verstappen, tot cu 200 de puncte, şi Vettel, cu 194.

La constructori, Mercedes a acumulat 527 de puncte, cele mai multe. Ferrari este pe locul 2, cu 394 de puncte, iar Red Bull pe 3, cu 289 de puncte.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Rusiei, va avea loc la 29 septembrie, la Soci.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: formula 1 

viewscnt
Articole similare