Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Viitorul Constanţa a dominat play-out-ul, dar a terminat pe locul 2. "Să ne mai ia 10 puncte, atunci. E o nebunie ce se întâmplă"

VIDEO | Viitorul Constanţa a dominat play-out-ul, dar a terminat pe locul 2. "Să ne mai ia 10 puncte, atunci. E o nebunie ce se întâmplă"

Fotbal

Comentarii

Viitorul Constanţa a fost desemnată, neoficial, dar matematic, ca fiind câştigătoarea play-out-ului, în urma rezultatelor foarte bune din cea de-a doua parte a sezonului, însă acum s-a trezit în postura ocupantei locului doi, după noul clasament întocmit de LPF: raportul puncte per meci, realizate în play-out.

Viitorul Constanţa a remizat, scor 1-1, pe terenul celor de la Dinamo, în ultima etapă din play-out şi a terminat sezonul pe locul 8, al doilea din acest play-out, spre nemulţumirea întregii suflări de la Ovidiu.

"Atunci să ne ia şi 10 puncte ca să  fie perfect. Nu are niciun rost să comentez eu.N- o să înţeleg niciodată cum dacă ai 10 puncte în faţă să fii pe locul 2...E puţin tot ce se întâmplă e o uşoară nebunie şi ma pot aştepta la orice. (Rămâneţi principal?) Într-o zi două o să aveţi răspunsul. Trebuie să aveţi puţină răbdare",  a declarat Cătălin Anghel, rămas să ducă mai departe sarcina lui Gică Hagi, care a demisionat zilele trecute.

Aceeaşi opinie a împărtăşeşte şi preşedintele celor de la Viitorul Constanţa, Gică Popescu. Acesta a recunoscut că Viitorul se află printre echipele care au votat sistemul competiţional cu 16 echipe din sezonul viitor.

"Mi se pare un lucru aberant. Clasamentul nu trebuie să se facă din pix, în birourile LPF sau FRF, ci pe teren. Atât timp cât noi am terminat pe locul 1, la 8 puncte de locul 2, trebuie să terminăm acest play-out pe primul loc. Dacă mi-aţi fi spus înainte de începerea sezonului că Dinamo va retrograda, aş fi râs de voi. Nimeni nu se aştepta la un parcurs atât de slab al lui Dinamo. Noi am spus de mai multe ori că ne-ar conveni un campionat cu 18 echipe fără play-out, ar fi mai interesant. Trăim vremuri în care nu se mai hotărăsc aceste sisteme din punct de vedere sportiv şi banul dictează tot. Sper ca protocolul din campionatul următor să fie unul mai flexibil, astfel încât să putem să jucăm. Eu sunt de acord să copiem lucrurile din campionatele din străinătate care atunci când găsesc un jucător infectat să îl separe de întreg lotul şi să se joace mai departe. Eu aş fi de acord să fim testaţi la şapte zile. Noi am votat pentru 16 echipe. A fost un an greu şi acum trebuie să dăm dovadă, lăsând rivalitatea sportivă , de solidaritate între noi, între cluburi", a declarat Popescu, după partida din "Ştefan cel Mare"

Pentru Alexi Pitu (18 ani), campion naţional cu echipa sub 19 ani a clubului, a fost primul meci ca titular în Liga 1 pentru Viitorul Constanţa, fiind cel care a scos penalty-ul transformat de Vlad Achim, în minutul 35.

"E primul meci, am încercat să-mi fac treaba câty mai bine şi spăer să prind cât mai mulye în postura de titular. Uşor uşor, şi cu vârsta, cresc fizic şi tehnic. La juniori avem o generaţie foarte bună, cred că în Youth League putem ajunge foarte departe, iar în sezonul viitor obiectivul e playoff-ul", a declarat  Alexi Pitu.

În primul 11 aliniat de Cătălin Anghel s-a regăsit şi brazilianul Rivaldinho. A fost schimbat în minutul 86 de către Luca Andronache. Rivaldinho este al doilea cel mai bun marcator al clubului, în acest sezon, cu 11 goluri, însă recunoaşte că nu se gândeşte la un transfer în străinătate.

"(I-aţi simţit pe cei de la Dinamo tensionaţi?) Eu nici nu m-am uitat . Eu acum am aflat că dacă pierd meciul joacă baraj, nu m-a interesat ce fac şi ce trebuie să facă. (Viitorul pe locul doi) Ştiu că e varianta asta, pentru mine nu e corect. (Despre Gică Hagi). Mister e un om foarte bun care ne ajută foarte mult, îlş respectăm suntem convinşi că cine vine să fie cu acelaşi gând cu aceeaşi filosofie să câştigăm fiecare meci. Nu ştiu ce se întâmplîă, dar gândul meu e la Viitorul pentru că am contract", a declarat Riva, după meciul din "Ştefan cel Mare".

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare