Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Violeta Beclea-Szekely, mesaj de avertisment pentru Simona Halep: ”Dacă nu faci asta, poţi să o iei razna. Eu am albit peste noapte”

VIDEO | Violeta Beclea-Szekely, mesaj de avertisment pentru Simona Halep: ”Dacă nu faci asta, poţi să o iei razna. Eu am albit peste noapte”

Tenis

Comentarii

Fosta mare campioană a atletismului românesc Violeta Beclea-Szekely (58 de ani) o sfătuieşte pe Simona Halep (31 de ani) să se înconjoare de oameni loiali, în această perioadă dificilă, pentru că experienţa este una extrem de dificilă.

Violeta Beclea-Szekely a trecut prin aceeaşi experienţă precum Simona Halep. În 1995, medaliata cu argint la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000 a fost depistat pozitiv cu steroizi şi a fost suspendată aproape trei ani din activitate. 

  • De asemenea, i s-a anulat locul patru din proba de 1.500 de metri de la Campionatul Mondial Indoor din 1995.

”Poţi să o iei razna!”

Întrebată despre situaţia Simonei Halep, suspendată (momentan provizoriu) şi ea din activitatea profesională după ce a fost depistată cu o substanţă interzisă - roxadustat - fosta mare atletă i-a sugerat jucătoarei de tenis să aibă grijă la oamenii pe care îi alege să-i fie aproape în această perioadă.

Sportiva născută la Dolheştii Mari (Suceava) a recunoscut că, în situaţia dată, se duce o luptă psihică interioară îngrozitoare, din care îţi poţi pierde foarte uşor minţile. De asemenea, Violeta a recunoscut că a reuşit ”performanţa” de a albi pe parcursul unei singure nopţi, din cauza stresului provocat.

Nu este deloc uşor. Eu cred că marchează mult un om, o astfel de experienţă. Te trezeşti într-o situaţie care nu-ţi aparţine. E foarte greu de gestionat. Dacă nu ai oameni fideli lângă tine, care să te ajute să depăşeşti momentul poţi să o iei razna. Eu am albit peste noapte. La propriu. De seara, până a doua zi dimineaţă am albit.

Însă, ce pot să-i spun e că ce nu te doboară te întăreşte şi te face mai puternic. Important este să te ridici şi să demonstrezi contrariul. Mai devreme sau mai târziu îl demonstrezi, dacă lucrurile sunt aşa cum susţii că sunt şi n-ai niciun soi de implicare.

Cred că o poate întări şi poate merge mai departe. Sunt atâtea exemple care au demonstrat contrariul. Cel mai bine e să faci lucrul ăsta. Tocmai, ca să demonstrezi că lucrurile au stat altfel la momentul respectiv”, a povestit Violeta Beclea-Szekely la podcastul ”Orange Sport cu Mircea Meşter”.

VIDEO: Episodul integral cu Violeta Beclea-Szekely şi Mircea Meşter

Afla mai multe despre: violeta beclea-szekelysimona halep 

viewscnt
Articole similare