Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Zi specială la Cheile Grădiştei! A avut loc a zecea ediţie a evenimentului DHL Carpathian Marathon

VIDEO | Zi specială la Cheile Grădiştei! A avut loc a zecea ediţie a evenimentului DHL Carpathian Marathon

Diverse

Comentarii

Cea mai importantă cursă de alergare montană din România, DHL Carpathian Marathon, a ajuns la a zecea ediţie. 1.500 de participanţi au luat startul în evenimentul de la Cheile Grădiştei, în probele de ştafetă, semi-maraton şi maraton.

Cătălin Mocuţa, organizatorul DHL Carpathian Marathon, ne-a oferit mai multe detalii legate de acest eveniment. 
 
”Nu numai că e gălăgie, e multă energie şi mai ales, avem un soare superb. Este un eveniment de alergare montană, e un eveniment sold-out încă de acum 10 zile. Peste 60% dintre cei prezenţi astăzi aici au fost şi acum un an. Avem la start 1.500 de participanţi, dintre care 1.200 sunt adulţi la probele de ştafetă, semi-maraton şi maraton 42 de km, şi 300 de copii, la probele de kids race ”.

La eveniment au participat şi sportivii paralimpici. Aceştia au avut la dispoziţie 5 probe: tirul cu arcul, tenis de câmp, tenis de masă, fotbal şi goalball, un fotbal special creat pentru nevăzători. 

 
”Încercăm să fim cât mai vizibili, să arătăm că sportul adaptat nu este unul chiar uşor. Ne bucurăm să fim în mijlocul atâtor atleţi, ne bucurăm de vreme, suntem mulţi, de la mai multe discipline sportive. România nu este deloc codaşă în clasamentele internaţionale, suntem sportivi buni, cu rezultate remarcabile la toate disciplinele”, a declarat Ciprian Anton, vicepreşedintele Comitetului Naţional Paralimpic. 
 
Pentru sportivii paralimpici ai Rmâniei, DHL Carpathian Marathon reprezintă ocazia perfectă pentru a-şi testa nivelul de pregătire, în condiţiile în care anul viitor vor avea loc Jocurile Paralimpice de la Tokyo. 
 
”Este o onoare să reprezint România şi am mari emoţii, mai ales în primele meciuri”, a declarat Ioana Ţepelea, care practică tenisul de masă paralimpic. 
 
Şi Robert Baroleanu, care de asemenea face acelaşi sport, şi-a fixat obiectivele pentru următoarele competiţii: ”Vreau să obţin în sfârşit o medalie, pentru că nu am reuşit această performanţă  până acum”
 
Mihai Cabuz este pasionat de fotbal, dar fiind nevăzător, a fost nevoit să se orienteze spre altceva. Pasiunea nu cunoaşte limite, aşa că acesta practică goalball, un sport creat special pentru nevăzători. ”Avem multe competiţii naţionale şi internaţionale, ne antrenăm de două ori sau de trei ori pe săptămână, în funcţie de disponibilitatea fiecăruia. Ca naţională, am pornit la drum în urmă cu 5 ani”, ne-a povestit Mihai. 
 

 

Afla mai multe despre: maratondhl carpathian marathon 

viewscnt
Articole similare