Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Ziua în care Stoican nu s-a mai putut stăpâni! Conferinţă de presă incredibilă a fostului fundaş: "Stoican, afară!" / "Opriţi-vă, vă rog!"

VIDEO | Ziua în care Stoican nu s-a mai putut stăpâni! Conferinţă de presă incredibilă a fostului fundaş: "Stoican, afară!" / "Opriţi-vă, vă rog!"

Superliga

Comentarii

E tensiune maximă la Iaşi înainte de confruntarea cu FCSB, iar ultimele evenimente din Copou l-au enervat la culme şi pe tehnicianul Flavius Stoican.

Fostul fundaş dreapta s-a dezlănţuit într-o conferinţa de presă precizând că simte că echipa e atacată "din toate părţile", deşi se află într-un moment de delicat şi înainte de un meci extrem de greu.

  • Partida Poli Iaşi - FCSB se joacă duminică, de la 20:30, în direct pe Telekom Sport.

A ţipat, a dat cu pumnul în masă şi a părut în război cu toată lumea. Scopul? Să facă un apel la "calm" înainte de partida cu FCSB.



"O să le dăm merite exact cât trebuie şi dacă vor le dăm şi mai mult. Le iau din meritele jucătorilor şi le dau exact ceea ce vor să audă. Toţi au făcut bine dar stop. Opriţi-vă! Opriţi-vă că avem meci contra FCSB-ului.

Opriţi-vă, am nevoie de linişte, am nevoie de jucători concentraţi pentru meciul ăsta, am nevoie de încurajări, de asta am nevoie eu ca şi antrenor.  Dacă nu puteţi să le faceţi, opriţi-vă, măcar tăceţi. Atât!
Încerc să fiu foarte calm, le adun pe toate, le strâng. Nu se poate să văd jigniri în presă despre noi. Nu se poate! Indiferent de nume. Nu poţi să îi spui lui Andrei Cristea sau lui Flavius Stoican că suntem muritori de foame. Muritori suntem cu toţi. De foame nu ştiu dacă există.

Nu putem să oprim salariile că nu vrem. Sau că vrem. Nu-i problemă, că am jucători care pot să facă treabă. Şi fără bani, şi fără nimic. Doar intră pe teren şi muncesc. De ce? Pentru că mă respectă pe mine! Şi eu îi respect pe ei!

Iar eu când iau decizii, vin şi spun băi, Panţîru, vezi că tu ai greşit! Băi Andrei Cristea, tu ai greşit. Dar după aia le dau încredere, entuziasm, le dau plăcere.

Eu când greşesc mă duc şi le spun vezi că eu am greşit faţă de tine. Restul e cancan. Ne place la televizor, cine suntem noi, ce facem noi. Trece meciul cu Steaua şi le dau exact ce vor. Voi aţi făcut aia, voi l-aţi cunoscut pe Qaka, voi l-aţi adus pe Platini, tot clubul, toată lumea! Voi l-aţi născut pe Andrei Cristea, voi l-aţi făcut pe Panţîru să joace la capacitate maximă, le dau tot ce vor. Vă rog, opriţi-vă!

Opriţi-vă că încerc să le pun la jucătorii ăştia cauciucuri, le pun lanţuri, îi aranjez să dăm drumul, că vine ninsoarea. Mâncăm din ei, rupem! Şi iar mai vine cineva, iar se desumflă cauciucul, iar îl peticesc, iar mai văd! Le iau şi din meciurile jucătorilor, pentru că aşa trebuie. Andrei Cristea dacă dă gol acum, cum simt eu, Bekui dacă dă gol, cum simt eu, că dă gol. Spun nu, Bekui este un băiat care joacă pentru că a fost adus de Georgică. Nu-mi aduc eu merite, nu-şi aduce Bekui că joacă la minus 20 de grade, Panţîru că centrează, nu Bădic, nimeni. Jucăm fotbal, vorbim despre fotbal, un joc cu băieţi, cu alţi jucători
.

[...] Să vorbim despre fotbal. Nu mai jigniţi! Nu mai faceţi lucrurile aşa, de capul vostru.  Aici este o echipă de fotbal, vorbim despre fotbal, dacă puteţi să mă ajutaţi pe mine şi pe jucătorii aştia pe care TREBUIE să îi respectaţi. Cei mai importanţi într-un club sunt jucătorii. JUCĂTORII! Are tot ce-i trebuie, e liniştit, e frumos, e chipeş? Nu. Hai să-l coafăm, să-l facem frumos.

Încerc să fiu calm, am multe. Strâng multe... Nu se poate! Noi câştigăm meciul cu Astra, chiar dacă vorbim după o perioadă proastă, de rezultate proaste, nu ca joc. Că d-aia am şi câştigat, o echipă mare câştigă în 10 oameni şi întoarce pe Astra. În 10 oameni. O echipă mare. Ceea ce vrem să devenim noi.  Avem oscilaţii. Nu se poate să am atmosfera asta, eu ca şi antrenor, se termină meciul. Cine e vinovat? Stoican! Afară!Restul, toţi stăm acolo, căldurică, al ceiuţ, bem un ceiuţ, mamă ce facem noi. Uitaţi-vă-n oglindă toţi! Fiecare dintre voi uitaţi-vă în oglindă! Am făcut bine sau nu am făcut bine? Şi dacă nu aţi făcut bine măcar tăceţi din gură şi vin eu şi vă spun ”bă! ce bine aţi făcut! Bravo, mă! Fantastic!” Aşa l-aţi motivat pe Cristea. Că l-ai jignit!Aşa îl motivezi pe Panţâru, că nu îi dai un ban. În rest lăsati-ne în pace!

Fotbalul e viaţa mea. Îmi mănânc pâinea. Şi mama dacă vine o mănânc. O iau de limbă şi o mănânc. Îi mănânc limba dacă vorbeşte urât despre jucători. Pentru mine fotbaliştii sunt cei mai importanţi.

Sunt cei mai importanţi să aibă linişte, încredere, entuziasm, că ei stau acum la minus nu ştiu câte grade şi joacă în short. Ei se antrenează în zăpadă. Ei se duc şi dau la biciclete şi transpiră şi noi stăm cu ceiuţul în mână. Ei! Ei sunt cei mai importanţi! Vă rog! Respectaţi-i! Atât!

Cum să fiu diplomat că e meseria mea! Eu mă duc acum şi-l văd pe unul dintre ei, că nu vreau să-i dau numel: ”Mister, no money, no play! Dar băiatul ăla de ce joacă? Că mă respectă pe mine că atunci când i-a fost greu, eu l-am ajutat. Cu o vorbă frumoasă, cu încurajeri. E vorba de Moussa. Moussa. A venit aici un jucător, din toţi care au venit. Că eu nu vreau să aduc jucători, să ne întelegem, am mai spus odată. Eu nu sunt omul, antrenorul, care să aduc jucători că nu sunt impresar. Moussa, a venit un băiat, aici, la un nivel. Ştia cineva Moussa? Nu! Nimeni! Sanoh Moussa? Nu!
", a declarat Flavius Stoican.

Afla mai multe despre: flavius stoican,  

viewscnt
Articole similare