Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Viitorul, lămuriri după ieşirea lui Hagi. Cele două motive pentru care campioana susţine că merita mai mult de un jucător la lot

Viitorul, lămuriri după ieşirea lui Hagi. Cele două motive pentru care campioana susţine că merita mai mult de un jucător la lot

Farul Constanța

Comentarii

Clubul Viitorul a oferit câteva lămuriri, luni după-amiază, după ce conducătorul – şi antrenorul – campioanei en titre şi-a declarat nemulţumirea pentru modul în care Cosmin Contra a făcut selecţia la echipa naţională pentru partidele amicale cu Chile şi Finlanda.

Prin intermediul unui comunicat cu titlul "Două motive pentru care meritam mai mult decât un jucător la echipa naţională!", gruparea constănţeană îşi reafirmă nemulţumirea şi vine cu argumente pentru ieşirea nervoasă a lui Gică Hagi.

Redăm, în integralitate, comunicatul clubului Viitorul:

"Referitor la convocările/selecţia la lotul naţional de seniori pentru cele două partide amicale cu Chile (31 mai) şi Finlanda (5 iunie).

1. Ieşirea publică a managerului FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a fost dură pentru faptul că nu înţelege de ce clubul nostru a avut numai un jucător convocat la lotul naţional din totalul celor 28 de jucători selecţionaţi. Echipa noastră a fost una dintre cele mai bune din Liga 1 în ultimii doi ani competiţionali. Din acest motiv, considerăm că meritau mai mulţi jucători ai clubului nostru să fie convocaţi la echipa naţională. Argumentele noastre sunt:

-Suntem campionii României
-Ne-am calificat trei ani la rând în play-off-ul Ligii 1
-Ocupăm locul 3 în play-off
-Jucătorii folosiţi de noi sunt în proporţie de 95% români
-Suntem echipa cu cele mai multe goluri înscrise în play-off (13), chiar dacă media de vârstă este de doar 21,6 ani
-Echipa noastră a contribuit la realizarea celui mai frumos meci al sezonului (după acel meci, selecţionerul a declarat că va convoca 6-7 jucători)
-Avem jucători foarte tineri, într-o formă foarte bună şi în acest play-off, născuţi în 1999 (Băluţă, Măţan şi Drăguş).
-Avem cel mai decisiv tânăr jucător din acest an, perioada februarie-mai (6 goluri şi 5 pase decisive)
-Avem cel mai polivalent jucător din Liga 1, cu un randament foarte bun pe toate cele trei posturi (fundaş, mijlocaş, atacant)
-Avem jucători într-o formă foarte bună, conform statisticii InStat.

2. Selecţia - un aspect important pentru a deveni cel mai bun (lucru învăţat de Gheorghe Hagi de la cei mai buni).

Pentru noi, selecţia jucătorului stă la baza construcţiei/formării unei echipe puternice care să obţină performanţe la cel mai înalt nivel (calificări la turnee finale). Chiar dacă domnul Gheorghe Hagi a folosit în expunerea sa cuvântul “interese“, acest cuvânt este utilizat frecvent în lumea fotbalului de către manageri, conducători, moderatori, ziarişti, suporteri, ş.a.m.d. Avem speranţa că la loturile naţionale există interesul de a fi selectaţi cei mai în formă jucători care provin de la cele mai în formă echipe, astfel încât să avem şansa atingerii obiectivului de a ne califica la turneele de elită, europene şi mondiale.

PS: A fi antrenor al echipelor naţionale ale României reprezintă o responsabilitate foarte mare, care creează totodată o presiune enormă, iar cel care ştie să lucreze sub presiune va deveni câştigător!!! Succes Cosmine, ţie, staff-ului tău şi loturilor naţionale! Oricând îţi stăm la dispoziţie dacă crezi că prezentăm interes!"

Gheorghe Hagi l-a criticat dur vineri seară pe selecţionerul Cosmin Contra că nu l-a convocat pe fiul său, Ianis Hagi, la echipe naţională şi nici pe Bogdan Ţîru, în schimb i-a chemat la lot pe fundaşii Ionuţ Nedelcearu, care s-a îmbătat în cantonamentul echipei Dinamo, şi Cosmin Moţi, care nu a evoluat în ultima perioadă la Ludogoreţ.

"Nu sunt ochi pentru noi, suntem prea mici ca să fim băgaţi în seamă. Am văzut convocările la lotul naţional şi un jucător al Viitorului la lotul naţional mi se pare, cu tot respectul faţă de selecţioner, foarte, foarte, foarte puţin. E dreptul lui Contra, el face, el răspunde, dar asta nu înseamnă că ceea ce face, face bine. Chiar dacă e băiatul meu, Ianis e căpitanul Viitorului, Viitorul e pe locul 3, a fost cel mai bun jucător în pregătire, cel mai decisiv jucător în 2018, el cu Mitriţă, din toată Divizia A şi nu e convocat. Şi zice că vrea să întinerească echipa. Dar de ce? Pentru că e băiatul lui Hagi, nu? Aceeaşi poveste ca acum trei ani. Înţeleg că asta e România, dar nu suntem pe drumul bun", a declarat Hagi, în conferinţa de presă de după meciul FC Viitorul - CSM Poli Iaşi.

Afla mai multe despre: hagicomunicatviitorul 

viewscnt
Articole similare