Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Viitorul răspunde acuzaţiilor lui Raţ: "Nu putem decât să ne cerem scuze". Cum justifică Hagi transferul "fictiv" al lui Doru Dumitrescu

Viitorul răspunde acuzaţiilor lui Raţ: "Nu putem decât să ne cerem scuze". Cum justifică Hagi transferul "fictiv" al lui Doru Dumitrescu

Fotbal intern

Comentarii

Clubul Viitorul a emis, vineri, un comunicat prin care răspunde acuzaţiilor venite din partea lui Răzvan Raţ. Fostul internaţional a dezvăluit joi că Academia Hagi a aplicat o strategie menită să diminueze procentul dintr-un viitor transfer al mijlocaşului Doru Dumitrescu.

Conform spuselor lui Raţ, jucătorul a fost mutat de Gică Hagi de pe o firmă pe alta, pentru a anula procentul fixat în contractul jucătorului în urmă cu şase ani. La acea vreme, Şcoala de fotbal a lui Raţ l-a cedat gratis pe Doru Dumitrescu la Academia „Regelui”, dar cu condiţia de a primi 10 la sută din viitorul transfer al fotbalistului.

Viitorul confirmă, într-o oarecare măsură, dezvăluirea făcută de Raţ, dar precizează că jucătorul a fost mutat de pe o firmă pe alta cu alte scopuri şi că fostul internaţional îşi va încasa banii. Ajuns la 20 de ani, Doru Dumitrescu se află încă sub contract cu Viitorul, dar joacă la U Cluj, sub formă de împrumut. 

"În cazul în care familia Raţ a înţeles o altă situaţie de fapt decât cea reală, nu putem decât să le cerem scuze", se precizează în comunicat.

Redăm integral comunicatul clubului Viitorul:

"În urma articolului publicat, joi (11 aprilie 2019), pe site-ul Gazetei Sporturilor (“Inginerie financiară făcută de Hagi, păcălit Răzvan Raţ”), clubul FC Viitorul face următoarele precizări:

1. Transferul jucătorului Doru Dumitrescu (ca şi al tuturor colegilor săi de generaţie) efectuat în anul 2012 de la Clubul Sportiv Academia de Fotbal Gheorghe Hagi la Fotbal Club Viitorul s-a făcut deoarece noile norme de licenţiere ale cluburilor de Liga a II-a şi Liga I prevedeau obligativitatea ca orice entitate sportivă din primele două eşaloane ale ţării să deţină cel puţin cinci echipe de juniori în competiţiile naţionale.
Până la acel moment echipele centrului de copii şi juniori al Academiei Hagi funcţionau sub numele Academia Hagi (echipele de 7-12 ani) şi FC Viitorul (echipele de 13-18 ani).
Trecerea lui Doru Dumitrescu de la Clubul Sportiv Academia de Fotbal Gheorghe Hagi la Fotbal Club Viitorul s-a făcut la acel moment fără vreo sumă de transfer.

2. Orice club care a dat juniori Academiei Hagi, ce apoi au fost transferaţi de clubul FC Viitorul, a primit bani din suma de transfer conform procentului existent în înţelegerea dintre cele două părţi.

3. Şi clubul familiei Raţ, ca şi alte cluburi cu care am colaborat pentru transferul de jucători, şi-au primit sau urmează să primească sumele datorate de noi, conform înţelegerilor existente între părţi.
Jucătorul Doru Dumitrescu nu a fost transferat definitiv de noi la un alt club şi, astfel, nu sunt scadente obligaţiile noastre către clubul familiei Raţ.
În cazul în care familia Raţ a înţeles o altă situaţie de fapt decât cea reală, nu putem decât să le cerem scuze.
De altfel, directorul sportiv al Viitorului, Zoltan Iasko, şi Răzvan Raţ au lămurit joi (11 aprilie 2019) aceste neînţelegeri, iar Şcoala Pitic din Slatina a fost asigurată că-şi va primi cele 10 procente dintr-un viitor transfer al jucătorului Doru Dumitrescu."

Afla mai multe despre: rat hagi 

viewscnt
Articole similare