Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Viorel Moldovan îl vrea pe Boloni la naţională: ''Selecţioner adevărat. Până acum au fost doar experimente''

Viorel Moldovan îl vrea pe Boloni la naţională: ''Selecţioner adevărat. Până acum au fost doar experimente''

Echipa națională

Comentarii

Ladislau Boloni (68 de ani) a sosit la Bucureşti pentru a continua negocierile cu Federaţia Română de Fotbal pentru eventuala preluare a postului de selecţioner.

Viorel Moldovan îl vrea pe Boloni la naţională: ''Selecţioner adevărat. Până acum au fost doar experimente''

Boloni este tot mai aproape de naţionala României. Negocierile dintre antrenor şi FRF încă nu s-a finalizat, astfel că suporterii naţionalei mai au de aşteptat. 

Viorel Moldovan a avut doar cuvinte de laudă pentru Boloni şi îl consideră varianta potrivită pentru naţionala României. 

„Cred că dacă Ladislau Boloni va fi numit selectioner, dacă va accepta, că văd că sunt tratative intense, consider că putem spune că, în sfârşit, avem un selectioner adevărat. Până acum au fost fel şi fel de experimente. Am pierdut calificări pe bandă rulantă, cred că este o alegere foarte bună din partea Federaţiei. Boloni e un antrenor foarte experimentat, un antrenor căruia i-au trecut prin mână foarte mulţi jucători tineri, care au confirmat mai târziu şi au ajuns fotbalisti de mare calibru.

Este o alegere foarte bună, zic eu, aveam nevoie şi avem nevoie de un astfel de selectioner. Boloni, Piţurcă, Mircea Lucescu, aşa trebuie să arate un selectioner. Nu este momentul încă unui experiment. Am făcut destule până acum şi cam stăm acasă, ne uităm la turneele finale la televizor.

Mai bine că nu e familiarizat cu fotbalul romanesc (n.r.- râde). Din punctul meu de vedere, chiar e un lucru foarte bun să nu fii familiarizat cu fotbalul românesc. El cred că e familiarizat cu fotbalul modern. 

Eu am mare încredere în Ladislau Boloni. E clar că nu îi va fi uşor, până la urmă trebuie să ţinem cont şi de ceea ce avem noi în momentul de faţă la dispoziţie ca şi paletă, arie de selecţie”, a spus Viorel Moldovan, pentru AS.ro.

Boloni, aproape de al doilea mandat la cârma României

Boloni a mai antrenat naţionala în trecut. El a fost la cârma României între iulie 2000 şi iulie 2001, chiar în perioada când tricolorii luau startul pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022. El şi-a dat demisia înainte de ultimele două meciuri, pentru a o putea prelua pe Sporting Lisabona. Boloni a pregătit România timp de 13 meciuri, timp în care a înregistrat 8 victorii, 3 înfrângeri şi două egaluri. 

Afla mai multe despre: boloninaţională româniei 

viewscnt
Articole similare