Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Visual Fan se lansează oficial pe piaţa autovehiculelor electrice

 Visual Fan se lansează oficial pe piaţa autovehiculelor electrice

Auto

Comentarii

Visual Fan anunţă deschiderea unei noi linii de business, distribuţia de maşini electrice, care va contribui la creşterea cifrei de afaceri a grupului, cu 10%, la finalul anului 2022.

  • Noua linie de business va fi operată de către o nouă companie, Visual EV S.R.L., care are ca obiect de activitate principal distribuţia de maşini electrice şi este deţinută în proporţie de 95% de către Visual Fan.
  • Primul model lansat astăzi, este Skywell ET5, un SUV full electric, cu o autonomie de 400 km mixt (WLTP) şi 456 km City Drive, echipat cu sistemul automat de asistenţă la conducere - L2.5 şi numeroase opţiuni premium.
  • Strategia pe termen lung vizează dezvoltarea unui sistem intregat, de la distribuţia de maşini electrice, realizarea a cel puţin 6 showroom-uri în principalele oraşe ale României, dar şi oferirea de servicii post vânzare complete.

Braşov, 16 Decembrie 2021. Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul ALW şi deţinătoarea brandului Allview, lansează astăzi primul model de maşină full electric – Skywell ET5, cu care îşi face debutul pe piaţa auto din România.

Demararea acestei noi linii de business se va realiza prin deschiderea unei companii ce va avea ca obiect de activitate principal distribuţia de maşini electrice – Visual EV S.R.L., al cărei capital este deţinut în proporţie de 95% de către Visual Fan S.A.. Diferenţa de 5% din capitalul companiei, este deţinută de către o persoană fizică din cadrul companiei. Prin abordarea acestui nou proiect, Visual Fan preconizează o creştere a cifrei de afaceri la nivelul grupului, cu 10%, până la finalul anului 2022. Strategia pe termen lung vizează dezvoltarea portofoliului şi adiţia de noi modele, pentru a acoperi necesităţile pieţei de masă.

„Astăzi am pus bazele unui proiect ce vizează un viitor sustenabil, durabil şi care plasează grupul Visual Fan în topul noilor tendinţe din industria IT. Experienţa şi know-how-ul dobândite în cei aproape 20 de ani de activitate, ne-au ajutat de-a lungul timpului să anticipăm trendurile din industrie şi să integrăm ultimele tendinţe şi inovaţii tehnologice în portofoliul nostru. Momentan, există la nivel global trendul prin care companiile din tehnologie aderă la industria auto, ca urmare a gradului ridicat de inovare şi tehnologizare a autovehiculelor. Deşi tatonăm această idee de business de peste doi ani, acum am decis că este momentul să ne lansăm în industria maşinilor electrice, care se îndreaptă din ce în ce mai mult spre tehnologie şi inovaţie. Decizia de aderare la industria vehiculelor electrice pune în mişcare strategia de dezvoltare a grupului Visual Fan din următoarea decadă şi astfel, ne dorim să transmitem o nouă viziune strategică.”, a declarat Lucian Peticilă – CEO Visual Fan S.A. şi Visual EV S.R.L.

Noua companie, Visual EV, distribuie pentru început modelul SUV Skywell ET5, cu o autonomie de 400 km mixt (WLTP), un spaţiu interior extrem de generos şi bine compartimentat, sistemul automat de asistenţă la conducere – L2.5, dar şi numeroase opţiuni şi elemente inovatoare incluse în varianta de bază ce aduc siguranţă, dar şi un plus de confort, menite să transforme condusul şi simpla deplasare cu maşina într-o călătorie în viitor.

Modelul Skywell ET5 este comercializat în acest moment prin intermediul primului dealer al companiei Visual Fan, Brady Auto Center din Bucureşti, iar persoanele care doresc să descopere maşina în perioada următoare se pot înscrie pe site-ul www.visualev.ro la realizarea unui test drive. Skywell ET5 este disponibilă în 2 variante Premium şi Luxury, iar clienţii au la dispoziţie opţiuni de personalizare a culorii caroseriei (Midnight Blue, Metallic Grey, Pearl White) şi a designului interior (Fusion Design - Black Leather Seat, Grey interior sau Royal Design - Brown Leather Seat, Brown interior).

Preţul de comercializare porneşte de la 39.980 euro (preţul include TVA şi este disponibil prin Programul Rabla) sau în leasing de la 499 euro/lună. În funcţie de opţiunile de personalizare alese de către clienţi, termenul de livrare este de minim 75 zile. Clienţii îşi pot rezerva modelul dorit începând de astăzi, accesând acest link, iar toate rezervările confirmate până la data de 31 decembrie se vor livra în luna martie 2022. 

Visual Fan a înregistrat, în primul semestru al anului 2021, o cifră de afaceri de peste 13,58 milioane de euro (66,77 milioane de lei) din vânzarea de dispozitive electronice, respectiv un profit net de 972.000 de euro (4,78 milioane lei) pe acest segment de business ce reprezintă activităţile de bază ale companiei. Atât cifra de afaceri, cât şi profitul net s-au situat peste previziunile bugetare pentru prima jumătate a acestui an, prezentate în memorandumul de listare a acţiunilor la BVB, arătând că producătorul IT&C din Braşov are premise excelente pentru depăşirea obiectivelor de venit şi profitabilitate anuale.

Despre Visual Fan

Visual Fan, deţinătoarea brandului Allview (simbol bursier ALW) este o companie cu capital integral românesc, care şi-a confirmat statutul de vizionar şi pionier atunci când vine vorba de tehnologie, cu un portofoliu de produse diversificat. A fost fondată la Braşov, în 2002, şi produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri şi alte gadgeturi. A lansat cel mai complex sistem Smart Home din România (2016), AVI - singurul asistent vocal în limba română (2017), a fost printre primele companii din Europa care a încheiat un parteneriat direct cu Google Android TV™ (2019), fiind primul brand din România care a adoptat tehnologia QLED (2020). Este prezentă pe pieţele IT&C din peste 10 ţări. Allview investeşte constant în R&D (cercetare şi dezvoltare) şi îşi propune ca, pe termen lung, să creeze un robot inteligent - asistent personal. Pentru a rămâne conectaţi la noutăţile Allview, puteţi urmări paginile companiei de pe Facebook, YouTube şi Instagram.

 

Afla mai multe despre: visual fan 

viewscnt
Articole similare