Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vlad Chiricheş, pus la colţ după golurile primite de România: "Este căpitanul, dar el comunică foarte puţin"

Vlad Chiricheş, pus la colţ după golurile primite de România: "Este căpitanul, dar el comunică foarte puţin"

Echipa națională

Comentarii

România a învins-o pe Macedonia marcând 3 goluri, însă tricolorii au primit şi ei două din partea adversarilor, iar problema a provenit din partea defensivei.

Fostul atacant al naţionalei a vorbit despre problemele din apărarea României, iar vinovaţii au fost imediat puşi la zid de către fostul internaţional român.

Ionel Ganea îi atrage atenţia lui Chiricheş după golurile primite de România

Ionel Ganea este bucuros că România a câştigat meciul de debut contra Macedoniei, dar este foarte supărat pe lipsa de comunicare pe care defensiva a arătat-o în partida din preliminariile Campionatului Mondial. 

Pentru cei de la Look Sport, fostul jucător al lui VfB Stuttgart a acordat un interviu în care crede că apărătorii ar trebui să comunice mai mult între ei la fazele când adversarii atacă, iar dacă vor face acest lucru nu vor mai exista probleme. Ganea crede că Mirel Rădoi trebuie să lucreze mai mult cu fundaşii, pentru că atacanţii şi-au făcut treaba foarte bine.

"Lumea nu analizează până la cele două goluri marcate, lumea analizează în întregime. Sau tot meciul. La apărare acolo, mai trebuie lucrat. Eu am zis că este o lipsă de comunicare. Dacă vă uitaţi acolo, la golul 2, Bancu scoate din off-said. Mai gesticulează şi la circulaţie. Dacă făcea un pas pe linia fundaşilor centrali, totul era în regulă.

Din moment ce am marcat trei goluri, nu trebuie să ne legăm de aceşti trei jucători. Problema e ce facem cu apărarea, aici e problema. Ai marcat 3 goluri acasă şi ai primit două. Problema e că dacă ai o apărare forte şi care dă încredere echipei, nu ai cum să nu câştigi un meci la nivelul acesta. Aş lucra mai mult pe partea asta de defensivă pentru că noi am jucat.", a declarat Ionel Ganea pentru Look Sport.

Ionel Ganea crede că principalul vinovat la fazele de gol este Vlad Chiricheş, căpitanul echipei naţionale. El ar trebui să fie primul care comunică cu ceilalţi colegi şi care ar trebui să fie mai vocal şi mai autoritar, precum a fost Gică Popescu, mai ales că are o experienţă faţă de alţi coechipieri şi evoluează şi într-un campionat puternic unde defensiva este foarte importantă.

"Da, dar nu comunică. Este căpitanul, dar el comunică foarte puţin. Trebuie să fie mai autoritar, cum era Gică Popescu. E şi căpitan. Îmi aduc aminte când Popescu urla o dată, dacă nu tremurau şi fanioanele alea de la colţ. El joacă şi într-un campionat destul de puternic şi trebuia să vină cu plusul ăsta de acolo.

Pentru cine nu ştie în fotbalul de azi numărul unu este, şi nu numai în sport, şi în familie, este comunicarea. Avem multe plusuri. În primul rând că avem foarte mulţi jucători tineri, care provin de la U21. În al doilea rând, cei trei jucători care au marcat la debut. Dar trebuie să remediem această problemă, cu apărarea.", a adăugat Ganea.

România va evolua duminică, 28 martie, de la ora 21:45, împotriva Germaniei la Bucureşti, pe Arena Naţională.

Afla mai multe despre: ionel ganeavlad chirichesromania macedonia de nord 

viewscnt
Articole similare