Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vlad Enăchescu a numit cea mai valoroasă handbalistă din istoria României: ”Uluitoare! Realmente un robot” | EXCLUSIV

Vlad Enăchescu a numit cea mai valoroasă handbalistă din istoria României: ”Uluitoare! Realmente un robot” | EXCLUSIV

Handbal

Comentarii

Vlad Enăchescu, managerul celor de la CSM Bucureşti, este de părere că cea mai bună jucătoare din istoria handbalului românesc este actuala sa jucătoare, Cristina Neagu (34 de ani).

Fostul jurnalist şi comentator sportiv este de părere că, ceea ce face Cristina Neagu pe terenul de handbal, este la un un cu totul alt nivel, iar acest lucru o transformă în cea mai bună jucătoare din istoria României şi una dintre cele mai valoroase din istoria acestui sport.

  • Cristina Neagu este singura jucătoare de handbal din istoria desemnată de patru ori cea mai valoroasă jucătoare de handbal a anului (2010, 2015, 2016 şi 2018).

Vlad Enăchescu, despre Cristina Neagu: ”Mi-aş dori să avem un om ca ea în fiecare domeniu”

Vlad Enăchescu îi ”sfătuieşte” pe iubitorii sportului românesc să se bucure cât mai pot de evoluţiile Cristinei Neagu, aflată în ultimii ani de activitate, pentru că vor trece foarte mulţi ani până când în România se va mai naşte o sportivă precum este ea.

”(n.r. - Cum este să lucrezi cu Cristina Neagu?) Excepţional. În primul mandat, cu Tomas Ryde, am avut o ”bătălie” pentru a o convinge să-şi accepte şi să-şi asume rolul de căpitan de echipă. Ea nu voia să o facă nu pentru că nu ar vrea să-şi asume - pentru că este unul dintre sportivii rari, care îşi asumă absolut tot ce se întâmplă -  dar a zis că tot timpul vorbeşte lumea că ea strică, ea distruge tot, şi că vrea să-i lase pe alţii.

I-am explicat cu calm, cu tact, cu înţelepciune că ăsta este rolul ei. Este cine este, la nivel naţional şi mondial. Din acel moment, Cristina s-a transformat inclusiv ca om. A început să devină mai atentă la nivelul omului de lângă, a coechipierului, să-şi ia rolul de căpitan în serios.

Ca manager, am negociat cu ea în primul an prelungirea contractului pe doi ani de zile şi a fost o discuţie simplă, directă. Am discutat cu ea şi apoi cu agentul. Din punct de vedere profesional este genul de om de care nu ai cum să nu te minunezi pentru fiecare minut pe care îl petreci văzând cum îşi exercită profesia.

Cristina şi la vârsta asta caută, inovează. Îţi dai seama, orice adversar ştie cum trage, unde trage, chiar dacă nu pot să o oprească, dar ea caută alte soluţii. Şi astăzi când poate mai are 2-3 ani de jucat, caută aruncări noi, caută situaţii noi.

Vorbeam cu antrenorii, sunt lucruri pe care noi, de pe margine, nu le vedem. Dar ea, din teren, le vede. Este uluitoare. Este un robot, realmente. Sunt mulţi vorbitori, d-ăştia, că a făcut, că a stricat. Mi-aş dori să avem în fiecare domeniu de activitate un om precum Cristina. Crede-mă că am fi mult mai departe.

Fotbalistic, chiar dacă aud de Dobrin sau alţii, pentru mine Hagi reprezintă numărul unul în fotbalul românesc, ever (n.r. - din toate timpurilor). La fel cum, pentru mine, Cristina Neagu reprezintă numărul unul în handbalul românesc ever, chiar dacă am avut-o pe Mariana Tîrcă. Jos pălăria, nu am ce să comentez.

Chiar dacă spune lumea că nu a câştigat titluri cu naţionala României. Că alte norvegience au câştigat. Păi, da, dar la Norvegia nu este una singură care trebuie să tragă, ci sunt vreo şase care trag. Atunci, e mai uşor să câştigi ceva.

Cristina, prin felul ei de-a fi şi prin ceea ce livrează meci de meci, în următorii ani nu vom mai avea o jucătoare de calitatea şi valoarea Cristinei. La fel şi la fotbal, unde îl aşteptăm pe următorul Gică Hagi, pentru că Ianis, cu tot respectul, nu se apropie de nivelul tatălui”, a declarat Vlad Enăchescu, în podcastul ”SportCast”, moderat de Silviu Tudor Samuilă.

Afla mai multe despre: cristina neaguvlad enăchescucsm bucuresti 

viewscnt
Articole similare