Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vlad Enăchescu şi-a anunţat demisia de la CSM. Gabi Szabo: "Vom contesta probabil decizia FRH la TAS!"

 Vlad Enăchescu şi-a anunţat demisia de la CSM. Gabi Szabo: "Vom contesta probabil decizia FRH la TAS!"

Handbal

Comentarii

În direct la Telekom Sport, Gabriela Szabo a anunţat că CSM Bucureşti ar putea apela la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) în urma deciziei FRH de a îngheţa campionatul naţional de handbal.

UPDATE: Silviu Tudor Samuilă a anunţat în timpul emisiunii Sport Report de la Telekom Sport faptul că Vlad Enăchescu şi-a anunţat demisia din funcţia de coordonator al compartimentului de handbal din cadrul CSM Bucureşti.

"FRH a decis astăzi să nu acorde titlul şi nicio medalie. Un Consiliu de Administraţie cenuşiu, acaparat de interese meschine, a trimis CSM Bucureşti pe poziţia a doua în clasament, fără elementarele norme de bun simţ şi fără a lua în considerare că egalitatea de puncte cu Rm.Vâlcea era realizată în condiţiile în care bucureştencele aveau un meci mai puţin disputat!!!

E trist, dar şi mai dureros este că nu e surprinzător! De ceva vreme se vorbeşte despre corupţia din handbal, despre protejaţi şi interese de clan, despre farseuri care fac legea şi care stabilesc după bunul plac ierarhiile şi regulile. Sunt foarte multe decizii contradictorii în sport, iar astăzi am asistat la un nou episod jalnic şi incalificabil.

Încă din luna martie 2020 am decis să îmi închei colaborarea cu CSM Bucureşti din motive care nu au nicio legătură cu decizia de astăzi a FRH. Fetele au ştiut de ceva vreme, pentru că aşa am considerat mereu că trebuie să te comporţi cu oamenii, să le spui adevărul şi să nu îi păcăleşti. Am sperat până în ultimul moment că adevărul şi corectitudinea vor triumfa, dar nu a fost să fie. Interesele mărunte au mai repurtat o “victorie” şi au aruncat la gunoi sudoarea şi munca unor sportive admirabile, care au făcut minuni în condiţii extrem de grele. Şi tocmai de aceea le mulţumesc din suflet şi sunt suporterul şi prietenul lor etern.

Am decis să nu mai continui alături de club pentru că valorile mele nu sunt în concordanţă cu un diletantism incredibil, cu delăsarea şi cu minciuna, iar ca jurnalist am avut ocazia să mai primesc câteva răspunsuri la eterna întrebare “cum e posibil ca sportul românesc să nu mai performeze”?

Le mulţumesc tuturor celor care mi-au dat ocazia să pătrund în lumea aceasta, care mi-au înţeles ideile, gândurile şi dorinţele, le mulţumesc jucătoarelor/jucătorilor şi staff-ului pentru clipele fantastice trăite împreună (am să fiu mereu alături de voi), le mulţumesc prietenilor - sponsori care au venit să susţină efortul meu şi le sunt profund recunoscător pentru asta. Cei care m-au dezamăgit se ştiu, sunt sigur, pentru că le-am spus în mod direct. Una peste alta a fost o experienţă fantastică pe care aş repeta-o, dar în alte condiţii. Go tigers!" a scris Vlad Enăchescu pe pagina sa de Facebook.

Fostul antrenor al CSM-ului, Per Johannson a fost printre primii care a oferit o reacţie: "Este foarte trist că CSM Bucureşti pierde un conducător atât de talentat, care ar fi putut face diferenţa pe viitor. Sunt foarte mândru că pentru un timp scurt, am lucrat impreună!"


Federaţia Română de Handbal a decis, luni, să nu acorde titlurile în acest sezon în Liga Naţională masculină şi feminină. Competiţiile, întrerupte de pandemia de coronavirus, nu se vor mai relua.

La feminin, SCM Râmnicu Vâlcea (18 meciuri) şi CSM Bucureşti (17 meciuri) ocupau, în această ordine, primele două locuri, la egalitate de puncte, 43, despărţite fiind de golaveraj. CS Minaur Baia Mare (18) ocupa locul 3, cu 36 de puncte. SCM Râmnicu Vâlcea va evolua în Liga Campionilor, iar CSM Bucureşti va solicita un wild-card pentru aceeaşi competiţie.

Gabriela Szabo: "Munca unei echipe întregi este târâtă pe jos. Este o jignire la adresa noastră!"


Directorul general al CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, a avut o replică dură pentru FRH, după ce oficialii au luat decizia de a îngheţa sezonul şi, totodată, de a nu desemna campioana României în actuala stagiune: "Eram la club cu Adrian Vasile când a fost anunţată decizia, şi e clar că ne simţim nedreptăţiţi. Din păcate ne simţim aşa, şi am zis că noaptea e un sfetnic bun, iar mâine ne vom intâlni cu toţii inclusiv cu juriştii şi vom contesta probabil decizia la TAS!" a anunţat Gabriela Szabo, în direct la Telekom Sport.

Gabriela Szabo spune că simte că decizia FRH este o adevărată jignire, atât la adresa clubului CSM Bucureşti, cât şi a jucătoarelor lui Adrian Vasile: "Din păcate, la jocurile sportive, filosofia este alta, iar asta mă  întristează foarte tare. I-am transmis domnului Dedu că eu nu prea înţeleg ce se întâmplă acum în handbal, unde sunt investiţii majore, iar la final să primim asemenea decizii. Cert este că noi ne simţim dezavantajaţi, iar munca unei echipe întregi este târâtă pe jos. Sunt multe obstacole, ne vom ridica şi vom merge mai departe. Dar e clar că este o jignire asupra clubului, ba chiar una asupra sportivelor noastre, şi a tot ce inseamnă acest minunat sport" a mărturisit directorul general al CSM-ului.

Fosta mare ateletă recunoaşte că nu a crezut într-o coaliţie anti CSM Bucureşti, dar admite că i s-a părut suspectă agresivitatea din presă a clubului rival: "Sper să nu mai întâlnim acest situaţii. Am stat cu toţii destul de calmi, dar agresivitatea clubului advers din presă, nu am înţeles-o. Am refuzat să cred că este o coaliţie anti CSM. Eu cred că dacă primăriile nu ar ajuta sportul, nu ar exista sport în România. Ar trebui să ne ridicăm pălaria şi să le mulţumim pentru că am avut ocazia să vedem o echipă din România care se bate cu marile forţe din Europa. Da, se poate să fie o mică gelozie, pentru că noi, cu ajutorul Primăriei Capitalei, am reuşit să aducem foarte multe jucătoare de top la CSM Bucureşti. Sunt extrem de revoltată şi abia reuşesc să-mi ţin sub control această stare. Am investit enorm, atât energie, cât şi emoţie, iar la final ne trezim cu o asemenea decizie. E greu, într-o democraţie, să venim să criticăm. Mai ales că ştiu ce înseamnă pentru sportivele noastre ce inseamnă să ai un meci în minus şi să pierzi. Mâine la ora 12:00 aveam o întâlnire cu fetele pe Zoom, dar nu voi putea fi prezentă, pentru că am convocat Consiliul de Administraţie pentru a vedea ce paşi vom urma, pentru că trebuie să reacţionăm imediat"

Gabriela Szabo a discutat pe scurt şi cu preşedintele FRH, Alexandru Dedu. Fosta mare atletă a mai adăugat: "Am discutat foarte puţin cu domnul preşedinte Dedu. I-am spus că sunt extrem de dezamăgită, în primul rând pentru că federaţiile au rolul de a ajuta cluburile din România. Atât timp cât noi nu ne simţim protejate, avem dreptul să ne apărăm. De aceea v-am spus că impreună cu toţi colegii mei, şi cu firma de avocatură, ne vom consulta şi vom lua decizia cea mai bună pentru a apăra interesele clubului nostru şi ale Primăriei Capitalei" a încheiat Szabo, intervenţia de la Sport Report.

Afla mai multe despre: gabriela szabo 

viewscnt
Articole similare