Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Voi ce făceaţi la 14 ani?”. El, cu buletinul proaspăt luat, a devenit al doilea cel mai tânăr jucător din istoria Ligii 1. A fost debutat de Gică Hagi la Farul

”Voi ce făceaţi la 14 ani?”. El, cu buletinul proaspăt luat, a devenit al doilea cel mai tânăr jucător din istoria Ligii 1. A fost debutat de Gică Hagi la Farul

Farul Constanța

Comentarii

Gică Hagi (57 de ani) a propus încă un nume din academie pentru fotbalul românesc. În meciul câştigat contra celor de la FC U Craiova, ”Regele” l-a debutat la Farul pe al doilea cel mai tânăr jucător din istoria primei divizii din România.

Farul Constanţa a învins, vineri seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa U Craiova 1948, într-un meci din etapa a 16-a a Superligii, în care a revenit de la 0-1.

În acest meci, Gică Hagi nu a rămas doar cu cele trei puncte obţinute, ci a mai propus fotbalului românesc de nivel înalt încă doi jucători foarte tineri şi plini de talent.

”Voi ce făceaţi la 14 ani?”. El şi-a luat buletinul şi a fost debutat de Gică Hagi la Farul. Al doilea cel mai tânăr jucător din istoria campionatului

Primul dintre ei, Sebastian Borza, a marcat un gol fabulos la nici 17 ani împliniţi, pe care îi va face în luna noiembrie, aducând egalarea pentru liderul campionatului.

Cel din urmă este Alexandru Stoian, care la nici 15 ani debutează în Superligă, fiind doar al doilea jucător din istorie care joacă la 14 ani în prima divizie din România. Primul a fost Nicolae Dobrin.

La 14 ani şi 10 luni, Alexandru Stoian este al doilea cel mai tânăr debutant din istoria primei ligii din România, fiind introdus de Gică Hagi în minutul 88.

Recordul este deţinut în continuare de argeşeanul Nicolae Dobrin, care juca primul meci în Divizia A când avea doar opt zile mai puţin decât jucătorul debutat de Hagi.

Cei mai tineri 3 debutanţi din istoria primei ligi din România (conform Gsp):

  • Nicolae Dobrin - 14 ani, 10 luni şi 5 zile, Ştiinţa Cluj - Dinamo Piteşti 5-1, 01.07.1962 
  • Alexandru Stoian - 14 ani, 10 luni şi 13 zile, FCU Craiova - Farul 1-2, 28.10.2022
  • Rareş Lazăr - 15 ani, 1 lună, 19 zile, Ceahlăul - FC Vaslui 2-0, 17.05.2014

Alexandru Stoian a ajuns la Farul în vara acestui an, fiind adus de Hagi din curtea celor de la Academica Clinceni.

Jucătorul de 14 ani are meciuri şi la reprezentativa U16 a României, pentru care a şi marcat.

Farul a acumulat 37 de puncte în clasament şi şi-a consolidat poziţia de lider, având un avantaj de opt puncte faţă de Rapid, a doua clasată, care va juca în etapa aceasta un duel contra campioanei CFR Cluj.

Afla mai multe despre: farulhagistoian 

viewscnt
Articole similare