Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vom asista la un nou cutremur în fotbalul mondial? O echipă este gata să plătească 700 de milioane de euro pentru Messi

Vom asista la un nou cutremur în fotbalul mondial? O echipă este gata să plătească 700 de milioane de euro pentru Messi

FC Barcelona

Comentarii

Lumea fotbalului ar putea avea parte de un nou cutremur. ESPN scrie că echipa Hebei China Fortune insistă în continuare să-l transfere pe Leo Messi, deşi argentinianul i-a refuzat în vară. Clauza de reziliere pe care o are Messi este de 700 de milioane de euro.

Istoria transferurilor în fotbal ar putea consemna încă un record. ESPN citează presa din China, care susţine că Hebei China Fortune n-a renunţat la ideea de a-l transfera pe Messi. În vară, i-a propus argentinianului un contract net de 100 de milioane de euro, dar Messi a ales să rămână în fotbalul important şi a semnat un nou contract cu FC Barcelona.

Chinezii nu s-au lăsat însă descurajaţi şi lucrează în continuare la planul de a-l transfera pe Messi. I-au luat deja pe Lavezzi şi Mascherano - doi dintre prietenii lui Messi - în speranţa că aceştia îl vor convinge să meargă în fotbalul din China.

Messi are o clauză de reziliere de 700 de milioane de euro, dar asta pare să nu fie o problemă pentru Hebei China Fortune, echipă care este deţinută de preşedintele Chinei, Xi Jinping. De altfel, chinezii sunt de părere că investiţia în Messi ar avea un efect pozitiv nu numai asupra fotbalului chinez, ci şi asupra economiei şi banii ar fi astfel recuperaţi.



În plus, Xi Jinping - un mare iubitor de fotbal - şi-a propus să transforme China într-o forţă a fotbalului mondial. Până în 2025 şi-a propus să existe 50 de miliaone de jucători chinezi legitimaţi şi a transformat dezvoltarea fotbalului într-o problemă de stat. În tot acest peisaj, transferul lui Lionel Messi ar însemna dovada supremă că fotbalul chinez este de luat în seamă.

Afla mai multe despre: leo messihebei china fortunechina 

viewscnt
Articole similare