Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vom avea Steaua în Liga 1 încă din 2022? Informaţii din culise. Mai mulţi investitori ar vrea să preia clubul încă din acest sezon

Vom avea Steaua în Liga 1 încă din 2022? Informaţii din culise. Mai mulţi investitori ar vrea să preia clubul încă din acest sezon

Steaua

Comentarii

Steaua nu are drept de promovare în Liga 1, deoarece este un club care aparţine de stat, lucru interzis de regulament.

Totuşi, echipa lui Daniel Opriţa a început în forţă sezonul. Steaua este pe locul 3 în clasament, după 6 etape, cu 13 puncte acumulate, la doar 3 în spatele liderului Concordia Chiajna.

”Militarii” ar putea primi o veste senzaţională. În culise se discută despre mai mulţi investitori care vor să preia clubul, dar care vor să se asigure că echipa are drept de promovare în Liga 1.

Steaua, în Liga 1 încă din 2022? Ce se discută în culise

Steaua trebuie să-şi schimbe forma juridică în acest sezon, pentru a putea căpăta dreptul de promovare în Liga 1, din 2023. Însă echipa ar putea ajungea în prima ligă cu un an mai devreme.

Potrivit sport.ro, în culise se discută intens despre viitorul echipei. Mai mulţi investitori şi companii cunoscute din România ar fi interesaţi să intre în asociere cu MApN şi Steaua ar putea intra într-un parteneriat public-privat.

În această asociere, Steaua ar urma să contribuie cu noul stadion, cu baza de pregătire, cu lotul de jucători, dar şi cu mult disputata marcă.

De partea cealaltă, investitorii interesaţi ar urma să intre în această asociere cu banii necesari pentru plata salariilor, a transferurilor şi a cheltuielilor de finanţare.

Însă, pentru a se ajunge la această asociere, Steaua trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Cea mai importantă dintre ele este să obţină dreptul de a promova în Liga 1.

Cum ar putea promova Steaua în Liga 1 încă din sezonul 2022

În acest moment, Steaua este în cursa pentru primele locuri din Liga 2. Echipa din Ghencea ocupă locul 3, dar se află la doar 3 puncte de liderul Concordia Chiajna, în contextul în care primele două locuri asigură promovarea în Liga 1, în timp ce locul 3 merge la baraj.

Dacă Steaua va menţine acest ritm, în iarnă ar urma să aibă loc o discuţie decisivă despre viitorul echipei. Concret, şefii Stelei vor să ceară o derogarea de la FRF, LPF şi UEFA pentru a putea juca în Liga 1 încă din sezonul viitor.

Regulamentul spune că un club de fotbal trebuie să-şi schimbe forma de organizare cu cel puţin un an înainte de momentul în care ar putea promova în Liga 1.

Însă cei de la Steaua îşi doresc să obţină acceptul de la forurile naţionale şi internaţionale pentru a putea avea drept de promovare încă de la finalul acestui sezon.

Dacă răspunsul va fi pozitiv, CSA Steaua şi investitorii interesaţi ar urma să deschidă o asociaţie sportivă fără scop patrimonial, pe modelul pe care a funcţionat AFC Steaua, clubul controlat de Viorel Păunescu.

Potrivit sport.ro, cei de la FRF şi LPF ar fi dispuse să facă acest compromis, în contextul în care cele două organisme au menţinut FCSB în Liga 1 şi după decizia din decembrie 2014, deşi judecătorii Înaltei Curţi au stabilit atunci că Gigi Becali a folosit ilegat marca Steaua.

Afla mai multe despre: steaua 

viewscnt
Articole similare