Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vor fi ajutate Academia Rapid şi CSA Steaua să promoveze? Răzvan Burleanu a răspuns tranşant

Vor fi ajutate Academia Rapid şi CSA Steaua să promoveze? Răzvan Burleanu a răspuns tranşant

FRF

Comentarii

Răzvan Burleanu a lăsat de înţeles că Academia Rapid şi CSA Steaua nu vor fi ajutate să-şi scurteze drumul spre Liga 1. Preşedintele FRF spune că meritul sportiv primează.

Academia Rapid şi CSA Steaua au ca obiectiv promovarea, dar numai una singură va avea şansă să joace baraj pentru Liga a 3-a. Cele două echipe beneficiază însă de condiţii peste nivelul la care joacă. În plus, au parte de asistenţe peste media fotbalului românesc şi s-a pus în discuţie dacă drumul spre Liga 1 ar trebui scurtat. Sau cel puţin să fie lăsate amândouă să promoveze în Liga a 3-a. Răzvan Burleanu nu este însă de acord cu această idee:

”Principul de bază de la care se pleacă este meritul sportiv şi anume meritul sportiv este cel care primează. Echipa care a câştigat faza judeţeană sau faza la nivelul muncipului Bucureşti să poată să meargă la acest baraj”, a declarat preşedintele FRF.

Răzvan Burleanu a lămurit şi situaţia în care CSA Steaua poate primi direct în Liga a 3-a, dacă echipele de juniori vor reuşi să pătrundă în Liga Elitelor. Preşedintele FRF spune că Steaua nu are acest drept, deoarece nu are nicio echipă de juniori nu se află în Liga Elitelor: ”CSA Steaua nu e calificată în Liga Elitelor. Dacă era calificată în Liga Elitelor, ar fi putut să beneficieze de această oportunitate”.



Steaua U17 a terminat însă sezonul pe locul 4 în Campionatul Naţional de Juniori, la 19 puncte faţă de primul loc - cel care duce în Liga Elitelor U17. Într-o situaţie mai bună se află Steaua U19, care se află pe locul 3 în seria sa din Campionatul Naţional de Juniori, la doar un punct distanţă de prima poziţie - cea care duce în Liga Elitelor U19.

Afla mai multe despre: razvan burleanufrfacademia rapidcsa steaua 

viewscnt
Articole similare