Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Week-end plin de evenimente. A 11-a ediţie a Maratonului Bucureşti va strânge la start circa 19.000 de participanţi

Week-end plin de evenimente. A 11-a ediţie a Maratonului Bucureşti va strânge la start circa 19.000 de participanţi

Sporturi

Comentarii

A 11-a ediţie a Maratonului Bucureşti, programată în zilele de 13 şi 14 octombrie, va strânge la start circa 19.000 de participanţi din peste 70 de ţări

''Avem multe noutăţi, în primul rând traseul a trebuit să-l modificăm puţin din cauza meciului care va fi duminică pe stadionul Naţional, între România şi Serbia. Nu vom mai alerga în jurul stadionului, dar am găsit distanţa necesară ca s-o acoperim în altă parte. Traseul va fi plat, sperăm ca şi de data asta să avem record de cursă.

Avem o aplicaţie MyLaps, pe care am introdus-o şi în semimaratonul din primăvară, unde alergătorii pot fi urmăriţi în timp real în timpul curselor şi pot vedea timpii intermediari în orice moment al cursei. Avem de anul trecut statutul de Bronze Label, suntem singurii din România care îl avem şi ne bucurăm că maratonul este organizat la un standard destul de ridicat, la fel ca fiecare maraton din lume. Şi anul acesta vom avea de la IAAF doi observatori. Sperăm ca în viitor să ajungem şi la Silver Label, dar pentru asta trebuie să aducem alergători de elită care sunt mult mai scumpi, dar în timp poate o să reuşim să facem şi asta'', a declarat Valeria Răcilă von Groningen.

Nicolae Curta, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism, a precizat că şi această ediţie a Maratonului Bucureşti va conta pentru stabilirea campionilor naţionali: ''Ca de fiecare dată, an de an, suntem împreună şi alături de organizarea acestui eveniment. Ne străduim să participăm atât organizatoric, cât şi cu sportivii noştri, pentru că în cadrul Maratonului Bucureşti noi organizăm Campionatul Naţional de maraton. Anul acesta avem spre bucuria noastră înscrişi deja 90 de atleţi, băieţi şi fete, care vor lua startul la maraton. Marius Ionescu va participa la competiţie şi cu ceilalţi atleţi valoroşi aduşi din afară va contribui la ridicarea standardului acestei competiţii''.

Afla mai multe despre: maratonbucurestibucuresti 

viewscnt
Articole similare