Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

WONDER WOMAN! Emma Răducanu a câştigat US Open! Succes impresionant pentru sportiva cu origini româneşti

WONDER WOMAN! Emma Răducanu a câştigat US Open! Succes impresionant pentru sportiva cu origini româneşti

Tenis

Comentarii

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, 18 ani, locul 150 WTA, venită din calificări, a câştigat, sâmbătă, turneul US Open, învingând în finală o sportivă la fel de tânără, canadiana Leylah Fernandez, 19 ani, locul 73 WTA.

Emma Răducanu a câştigat US Open fără să piardă vreun set. Deşi nu era cotată printre favorite înainte de startul turneului, Răducanu a bifat o prestaţie perfectă la US Open şi a scris istorie. Ea a câştigat în faţa lui Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3. Sportiva cu origini româneşti a devenit prima jucătoare din Marea Britanie câştigătoare a unui grand slam după Virginia Wade, în 1977, la Wimbledon. Ea a învins-o în finală pe Leylah Fernandez. În urmă cu treisprezece săptămâni, Emma Răducanu era locul 366, iar US Open este al patrulea turneu la care a participat în circuitul WTA. Ea nu se confruntase niciodată cu o jucătoare din Top 40 înainte de a o întâlni pe Belinda Bencic, în sferturile de finală.

Emma Răducanu a câştigat US OPEN!!

Victorie pentru Emma Răducanu în finala de la US Open. Performanţa extraordinară a sportivei cu origini româneşti a continuat la acest turneul de mare slam cu o prestaţie perfectă în finala contra lui Fernandez.

Emma a câştigat primul set, la patru, într-o oră. Leylah Fernandez a resimţit presiunea gameului şi i-a oferit două mingi de set Emmei, care nu a profitat din prima de şansă ivită. A venit a treia minge, apoi a patra şi Emma Răducanu s-a impus la patru.

Al doilea set a durat mai puţin (n.r 51 de minute), iar Emma Răducanu şi-a impus ritmul pe Arthur Ashe Stadium din New York. Emma Răducanu a fost nevoită să ceară intervenţia medicului, după ce şi-a zgâriat genunchiul în game-ul în care servea pentru meci! A rezistat eroic şi s-a impus, la trei de această dată. Nici în acest meci, Emma Răducanu nu a pierdut vreun set!

A fost pentru prima dată în Era Open, atât la masculin, cât şi la feminin, când în ultimul act al unui grand slam s-au întâlnit două jucătoare care nu erau favorite.

În urmă cu treisprezece săptămâni, Răducanu era locul 366, iar US Open este al patrulea turneu la care participă în circuitul WTA. Ea nu se confruntase niciodată cu o jucătoare din Top 40 înainte de a o întâlni pe Belinda Bencic, în sferturile de finală, şi apoi a devenit prima jucătoare din calificări care a ajuns într-o finală de grand slam în Era Open.

Pentru acest succes incredibil, Emma Răducanu primeşte 2.5 milioane de dolari şi 2000 de puncte WTA, anunţă presa din Anglia.

Cine este Emma Răducanu

În vârstă de numai 18 ani, Emma Răducanu s-a născut la Toronto pe 13 noiembrie 2002. La vârsta de doi ani, părinţii ei, Ian (în româneşte Ioan) şi mama sa de origine chineză s-au mutat în Marea Britanie. A fost atrasă la început de motorsport, dar ulterior a îmbrăţişat religia tenisului, după cum scrie Daily Star.

Emma Răducanu vorbeşte destul de bine în limba română (n.r câteva cuvinte), dar ceva mai bine în mandarină, limba maternă a mamei ei. A vizitat Bucureştiul, pentru că şi-a dorit să-şi viziteze bunica şi este îndrăgostită de mâncarea românească.

Potrivit ei, Emma este un mare fan al jucătoarelor Simona Halep şi Na Li. De altfel, a vorbit la US OPEN cu Simona Halep despre care spune că îi serveşte drept model în lumea tenisului.

Prima jucătoare care vine din calificări şi ajunge în finala unui turneu de Grand Slam, Emma Răducanu câştigase doar 300 de mii de dolari până la turneul US Open. Până să participe la acest turneu de Grand Slam, Răducanu bifase cea mai bună performanţă din carieră (locul 150 WTA), iar la Wimbledon ajunsese în runda a patra.

Afla mai multe despre: emma răducanuus open 

viewscnt
Articole similare