Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

World Rugby a numit cei trei membri ai comisiei independente care vor analiza problemele de la Rugby Europe Championship

World Rugby a numit cei trei membri ai comisiei independente care vor analiza problemele de la Rugby Europe Championship

Rugby

Comentarii

World Rugby a anunţat, marţi, numele celor trei membri ai comisiei de litigii independente care vor analiza problemele de la Rugby Europe Championship, ce privesc şi România.

Doi englezi, James Dingemans şi Peter Fraser, şi un sud-african, Lex Mpati vor analiza "de urgenţă" desemnarea arbitrilor români la meciul Belgia-Spania, decisiv pentru calificarea României la Cupa Mondială.

Deocamdată nu s-a anunţat data la care cei trei membri îşi vor anunţa decizia.

Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci". FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

În urmă cu două săptămâni, o reuniune a Comitetului Executiv al Rugby Europe cu privire la meciul Belgia – Spania a fost amânată.

De asemenea, cotidianul As a scris că România riscă să rateze prezenţa la Cupa Mondială din Japonia după ce l-ar fi folosit pe Sione Faka'osilea, jucător din Tonga, naturalizat, care nu ar fi avut dreptul de a evolua.

Preşedintele FRR, Alin Petrache, a declarat pentru News.ro că nu poate spune dacă România poate pierde calificarea la Cupa Mondială de Rugby şi că aşteaptă o analiză din partea federaţiei internaţionale şi federaţiei europene în privinţa naturalizării lui Sione Faka’osilea.

Afla mai multe despre: world rugbyrugby europe championship,  

viewscnt
Articole similare