Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

WRESTLEMANIA 36 REVIEW P2 | WWE a încheiat magistral ceea ce se aştepta a fi cel mai groaznic show din istorie. Ei sunt noii campioni

WRESTLEMANIA 36 REVIEW P2 | WWE a încheiat magistral ceea ce se aştepta a fi cel mai groaznic show din istorie. Ei sunt noii campioni

WWE

Comentarii

WrestleMania 36 s-a încheiat după două seri în care fanii au stat cu sufletul la gură să vadă cum se descurcă WWE, fără fani, în contextul pandemiei de coronavirus. Şi, deşi show-ul pus în scenă putea fi mult mai impresionant pe un stadion plin ochi, WrestleMania a rămas din anumite puncte de vedere şi anul acesta „Superbowl-ul wrestlingului profesionist”.

WrestleMania 36 a avut nouă meciuri şi în a doua seară a primului PPV din istorie fără spectatori. La fel ca pe 4 aprilie, nu toate confruntările au avut loc în baza de pregătire a WWE-ului, Performance Center. Duelul lui John Cena cu „The Fiend” Bray Wyatt a reprezentat o expunere psihologică magistrală. Rezultatele zilei de sâmbătă pot fi regăsite AICI.

„The Fiend” Bray Wyatt def. John Cena (Firefly Fun House match)

„Păpuşarul” şi totodată expertul în jocuri ale minţii,  Bray Wyatt l-a purtat pe John Cena într-o călătorie care a contrazis tot ce a spus vreodata cel mai decorat superstar din istoria companiei. Wyatt i-a arătat celebrului erou al WWE-ului propria sa ipocrizie, făcându-l să retrăiască unele dintre cele mai memorabile momente, dar şi trucuri de care a beneficiat de-a lungul carierei.

Wyatt l-a prezentat pe Cena ce pe un „bully”, reamintindu-i de perioada „Dr. of Thuganomics” şi întorcând împotriva lui Cena cuvintele pe care actualul actor de la Hollywood le-a spus până în prezent. Pe parcurs, Wyatt a rememorat şi el cum acelaşi Cena a pus umărul la apariţia alter-ego-ului „The Fiend”, odată cu rezultatul de la WrestleMania XXX. La final, după ce s-a asigurat că lumea îl va ţine minte pe John Cena ca fiind de fapt un „băiat rău” şi nu un supererou, Bray a câştigat şi l-a „şters” din istorie pe Cena aşa cum îl ştiam.

Charlotte Flair def. Rhea Ripley (NXT Championship match)

Charlotte Flair se întoarce în NXT, dar nu cu mâna goală. În ziua în care a împlinit 34 de ani, „Regina” şi-a făcut un cadou superb. În meciul care a deschis main show-ul de la WrestleMania 36, câştigătoarea Royal Rumble 2020 a învins-o pe Rhea Ripley şi i-a luat acesteia titlul NXT. Lipsa fanilor din Performance Center nu a afectat deloc calitatea meciului din punct de vedere tehnic, cele două demonstrându-şi talentul înnăscut. Cu zece titluri în palmares înainte de acest meci, Charlotte a reuşit să câştige titlul NXT la cinci ani distanţă de când a lăsat în urmă al treilea brand WWE, foarte multă lume întrebându-se ce urmează acum pentru fiica legendarului Ric Flair.

Drew McIntyre def. Brock Lesnar (WWE Championship match)

Profeţia s-a adeverit! Drew McIntyre este într-adevăr alesul! La 11 ani distanţă de la debutul său în WWE, scoţianul a devenit pentru prima dată campion mondial în compania lui Vince McMahon, cel care a pariat încă de atunci pe superstarul din Ayr. După ce a început cum nu se poate mai bine 2020, atunci când a câştigat Royal Rumble, McIntyre şi-a dus la bun sfârşit misiunea la WrestleMania 36, acolo unde, în main event a răpus „Bestia” Brock Lesnar. Meciul a fost scurt, intens, în care fiecare dintre cei doi wrestleri şi-au încercat procedeele de final, dar la sfârşitul căruia s-a demonstrat superioritatea„Claymore Kick” faţă de ”F-5”. Pachet complet - look, mic skills, abilităţi în ring şi susţinere din partea fanilor, Drew McIntyre este, pe principiul mai bine mai târziu decât niciodată, pe merit, acolo unde îi este locul, în topul ierarhiei WWE.

Edge def. Randy Orton (Last Man Standing match)

Acesta a fost duelul cel mai anticipat de la WrestleMania 36. Povestea din spatele său şi faptul că urma primul meci al lui Edge după nouă ani de absenţă a făcut ca fanii să îşi păstreze interesul pentru WrestleMania tocmai pentru a vedea cum se încheie conflictul dintre cei doi foşti campioni mondiali. Confruntarea a început extrem de energic, cu Randy Orton deghizat în cameraman şi atacându-l de nicăieri pe canadian. A urmat apoi o adevărată bătaie generală prin întreaga clădire Performance Center. Sala de forţă, sala de şedinţă, holurile sau depozitul de marfă, nu au scăpat de furia celor doi foşti membri Rated-RKO, care au încercat efectiv să se distrugă reciproc. Cum în viaţă toate se plătesc, finalul l-a găsit pe Orton, învins în aceeaşi manieră în care el a vrut să îi încheie cariera lui Edge. „Superstarul necenzurat” i-a aplicat un Con-Chair-To, iar „Vipera” nu s-a mai ridicat înainte ca numărătoarea arbitrului să ajungă la 10. În ciuda faptului că a durat 36 de minute, acesta fiind al doilea cel mai lung meci din istoria WrestleMania, Edge şi Randy Orton au demonstrat că şi în 2020 sunt doi dintre cei mai buni.

Otis def. Dolph Ziggler

Un alt meci extrem de anticipat la acest WrestleMania a fost cel în care Otis şi Dolph Ziggler urmau să se înfrunte pentru inima lui Mandy Rose. După ce la ultimul SmackDown, Dolph Ziggler şi Sonya Deville au fost deconspiraţi de un hacker că au complotat împotriva posibilei relaţii dintre Otis şi Mandy, membrul Heavy Machinery a reuşit să se răzbune cu vârf şi îndesat. Otis nu doar că l-a învins pe Dolph, dar la final a plecat şi cu un sărut din partea blondei pe care o place atât de tare. Se pare că, odată cu finalul acestui meci, prietenia dintre Sonya Deville şi Mandy Rose este compromisă definitiv.

Bayley def. Sasha Banks, Lacey Evans, Naomi & Tamina (WWE SmackDown Women's championship Fatal 5-Way Elimination match)

Bayley continuă să fie campioană în SmackDown şi după WrestleMania. În ciuda unei mici tentative de a renunţa la prietenie pentru titlul brand-ului albastru, Sasha Banks a ajutat-o pe Bayley să câştige meciul, după ce ulterior fusese eliminată de către Lacey Evans. Prima care a ieşit din meci a fost Tamina, urmată de Naomi, „Doamna WWE-ului” fiind ultima numărată până la trei de Bayley. Confruntarea a fost totuşi un pic cam lungă, fără să genereze interes deosebit, mai ales că în spatele ei nu a existat o poveste deosebită.

Street Profits def. Angel Garza & Austin Theory (Raw tag team championships match)

Deşi Montez Ford şi Angelo Dawkings şi-au apărat cu succes şi în mod destul de previzibil centurile, la final, Zelina Vega şi asociaţii ei au vrut să aibă ultimul cuvânt. Cei trei i-au atacat pe campionii tag team din Raw, dar au avut parte de o surpriză. Bianca Belair, din NXT, este iubita lui Montez Ford şi a sărit în apărarea acestuia şi a partenerului său, punând-o ca nimeni alta la respect pe „La munequita”. Cel mai probabil, de acum înainte, Belair se va alătura rosterului din Raw şi totodată celor din Street Profits.

 

Aleister Black def. Bobby Lashley

Relaţia dintre Bobby Lashley şi Lana începe să scârţâie. Lashley a pierdut meciul cu Black din cauza neglijenţei Lanei, deşi finalul a arătat destul de cool în momentul în care olandezul a contracarat cu un Black Mass tentativa de Spear a lui Bobby. Pentru binele carierei sale şi pentru viitorul său, detaşarea faţă de Lana ar fi cel mai bun lucru pentru fostul luptător din Bellator.

Liv Morgan def. Natalya

În kick-off show-ul de la WrestleMania, noua speranţă a diviziei feminine din WWE, Liv Morgan a obţinut o victorie pe care nu o va uita niciodată, în faţa experimentatei Natalya. La cum arată lucrurile în momentul de faţă, viitorul arată strălucit pentru Liv, având în vedere calităţile pe care le are, ajutată fiind şi de nevoia pe care o are divizia feminină din Raw de cineva fresh care să îi iasă în cale invincibilei Becky Lynch.

Rob Gronkowski, noul campion 24/7

Tot aseară, Rob Gronkowski a câştigat prima sa centură în WWE. Legendarul jucător al echipei din NFL New England Patrios a fost gazda din acest an a WrestleMania şi a reuşit să se răzbune pe prietenul său, Mojo Rawley, cel care, cu o seară înainte, l-a privat pe „Gronk” să câştige 24/7 de la R-Truth.

articol redactat de Cristian Măciucă

Afla mai multe despre: wrestlemania 36wwe 

viewscnt
Articole similare