Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

WTA ia atitudine în cazul dispariţiei sportivei Shuai Peng. Ameninţarea venită din partea forului pentru China: "Suntem pregătiţi să facem acest pas"

WTA ia atitudine în cazul dispariţiei sportivei Shuai Peng. Ameninţarea venită din partea forului pentru China: "Suntem pregătiţi să facem acest pas"

Tenis

Comentarii

Şeful WTA, care gestionează circuitul profesionist de tenis feminin, nu exclude retragerea competiţiilor din China, dacă Beijingul nu face lumină asupra dispariţiei campioanei Shuai Peng.

Într-un interviu acordat joi pentru CNN, şeful WTA, Steve Simon, a ameninţat că va retrage competiţiile de tenis feminin din China dacă ţara nu clarifică problema.

"Suntem complet pregătiţi să ne retragem (din China) şi să ne confruntăm cu toate complicaţiile care decurg din această decizie", a spus şeful tenisului feminin. "Pentru că acuzaţiile de viol sunt mai importante decât afacerile", a declarat Simon pentru televiziunea americană.

Shuai Peng, în vârstă de 35 de ani, l-a acuzat pe reţelele de socializare pe fostul vicepremier Zhang Gaoli - care din 2013 până în 2018 a fost unul dintre cei mai puternici şapte politicieni ai Chinei - că a forţat-o să facă sex în urmă cu trei ani, înainte de a o face amanta lui. Această acuzaţie a fost postată pe scurt pe 2 noiembrie pe contul oficial Weibo, echivalent chinezesc al Twitter, al jucătoarei. China a blocat rapid orice referire la acest mesaj, iar AFP nu a putut confirma dacă a fost scris personal de Shuai Peng.

De atunci, jucătoarea nu a comunicat direct şi nici nu a avut o apariţie publică şi Zhang Gaoli nu a reacţionat niciodată la aceste acuzaţii. Miercuri, canalul public chinezesc în limba engleză CGTN a dezvăluit o captură de ecran a unui e-mail atribuit sportivei, pe care aceasta l-ar fi trimis conducerii WTA.

La CNN, Simon şi-a reiterat îndoielile cu privire la autenticitatea acestui mesaj în care campioana îşi declară "false" acuzaţiile la adresa lui Zhang Gaoli. "Nu cred deloc că acesta este adevărul", a spus Simon pentru CNN, numind e-mailul drept o regie.

"Dacă a fost obligată să îl scrie, dacă cineva l-a scris pentru ea, nu ştim [...] dar până nu vorbim personal cu ea, nu vom fi liniştiţi”, a spus oficialul WTA.

Întrebaţi de mai multe ori, purtătorii de cuvânt ai Ministerului chinez de Externe au spus că nu cunosc acest caz, refuzând să comenteze, argumentul fiind că nu este o problemă diplomatică.

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare