Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

WTA va înfiinţa un nou turneu de categorie 500. Ce jucătoare vor fi prezente

WTA va înfiinţa un nou turneu de categorie 500. Ce jucătoare vor fi prezente

Tenis

Comentarii

Federaţia Australiană de Tenis şi WTA vor înfiinţa un nou turneu de categorie 500 pentru jucătoarele aflate în carantină strictă la Melbourne, înainte de Australian Open.

Din cauza pandemiei de coronavirs, organizatorii au impus tuturor jucătorilor obligativitatea de a ajunge la Melbourne până la 17 ianuarie şi apoi efectuarea unei carantine de 14 zile, cu posibilitatea de a se antrena cinci ore pe zi.

Mai multe cazuri pozitive au fost depistate în Australia în rândul jucătorilor, staff-urilor lor şi oficialilor care au călătorit la Antipozi cu zboruri charter.

Din acest motiv, 72 de jucători şi jucătoare au fost plasaţi într-o carantină strică, fără a avea voie să iasă din camerele de hotel şi să se antreneze.

Tennis Australia şi WTA au decis să înfiinţeze un turneu pentru jucătoarele aflate în această situaţie, care va avea loc tot la Melbourne, alături de celelalte două competiţii WTA 500 stabilite iniţial.

Cu un tabloul principal de simplu de 28 de jucătoare, noul turneu ar urma să înceapă la 2 sau 3 februarie şi să se încheie la 7 februarie, cu o zi înainte de debutul Australian Open. Celelalte două turnee WTA sunt programate să înceapă în 31 ianuarie.

Jucătoarele aflate în carantină strictă, între care Sorana Cîrstea, Victoria Azarenka, Angelique Kerber, Sloane Stephens şi Bianca Andreescu, vor avea parte, astfel, de câteva zile de antrenamente înaintea competiţiei, după ce vor ieşi din izolare, la 31 ianuarie.

Un grupă restrâns de jucători şi jucătoare, între care Halep, Novak Djokovici, Rafael Nadal, Serena Williams, Naomi Osaka, Venus Williams şi Dominic Thiem, sunt în carantină la Adelaide, unde este programat, vineri, un turneu demonstrativ.

Afla mai multe despre: wta 

viewscnt
Articole similare