Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Xavi Pascual priveşte spre viitor înaintea duelului cu Veszprem: ”E important să luăm puncte nu pentru acest sezon, ci pentru următoarele”

Xavi Pascual priveşte spre viitor înaintea duelului cu Veszprem: ”E important să luăm puncte nu pentru acest sezon, ci pentru următoarele”

Handbal

Comentarii

Xavi Pascual a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă, cu ocazia duelului dintre Dinamo şi Veszprem, din grupele Champions League.

Dinamo a avut parte de un mare ghinion la tragerea la sorţi a grupelor Champions League, primind câteva dueluri de foc încă din prima rundă a competiţiei. Ambele finaliste ale Ligii Campionilor din sezonul trecut, Barcelona şi PSG, dar şi echipe precum Kielce sau Veszprem, se numără printre adversarele echipei lui Xavi Pascual.

Din această cauză, Dinamo a reuşit să însumeze doar o victorie din cinci etape, dar îşi poate ţine capul ridicat, având în vedere calibrul adversarelor înfruntate. În al şaselea meci al competiţiei, ”câinii” o vor înfrunta pe Veszprem, formaţie aflată pe locul trei în grupă, la egalitate cu Barcelona şi doar în urma lui Kielce.

Xavi Pascual a vorbit despre duelul de foc ce o aşteaptă pe Dinamo şi a recunoscut că echipa sa va avea un adversar redutabil în faţă. Spaniolul a detaliat şi importanţa pe care o are acest sezon de Champions League pentru handbalul românesc. Dinamo nu are şanse realiste de a ajunge prea departe în competiţie, dar punctele pe care le strâng ”câinii” pot conta imens la coeficient.

Xavi Pascual priveşte spre viitor înaintea duelului cu Veszprem

Misiune imposibilă cu Veszprem?

Nu se poate spune, că nimic nu e imposibil. Va fi dificil. În opinia mea, eu cred că ei au o echipă teribilă. Buni jucători, bun antrenor. În această ediţie, ei sunt in formă foarte bună în acest sezon.

Pleacă ei cu prima şansă?

Un joc e un joc. Cred că avem şanse . Avem şanse. Ăsta e job-ul nostru, să jucăm. Dar să joci în faţa celor de la Veszprem este dificil. 

Va fi un meci fara fani.

Pentru noi să jucam fără fani nu e un dezastru, dar este important . Ei sunt suportul nostru. Ei sunt inima noastră. Sa ne luptăm în teren fără ei va fi ciudat. Aceasta este situaţia, trebuie să o acceptăm, dar noi ştim că ei sunt alături de noi.

Care este situatia jucătorilor acum? Cum sunt ei în acest moment?

Toată lumea este ok. Toată lumea este gata. Trebuie să aleg formula de start. Pot să mă bazez pe toţi jucătorii.

În meciurile cu Veszprem a existat şi multă încărcătură emoţională. S-a jucat şi pentru Marian Cozma.

Cred că toata lumea ştie ce s-a întâmplat cu Marian Cozma. Tatăl lui va fi alături de noi. Va fi un meci plin de emoţii. Trebuie să pregătim acest joc foarte bine pentru a putea juca bine şi în atac, şi în apărare.

Credeţi că şi-au luat măsurile de precauţie după ce aţi învins Kielce?

În această grupă toate adversarele sunt echipe mari. Poate dacă vorbim despre Motor sau Porto se spune că nu ar fi echipe mari. Dar ele au fost mereu în Liga Campionilor. Dar când vorbim despre PSG, Kielce, Barca... wow. Dar noi suntem Dinamo. Şi vom vedea.

E important că veţi juca direct în Liga Campionilor sezonul următor?

Este important pentru club, dar nu pentru Dinamo. Este important pentru România. Nu este important pentru cine va juca în Champions League, ci pentru cine va juca şi în celelalte competiţii europene.

Este important pentru noi. Nu pentru Dinamo, pentru Turda, nu pentru Constanţa. Sunt puncte pentru echipele româneşti. E important să luăm puncte nu pentru acest sezon, ci pentru următoarele.

Afla mai multe despre: dinamoxavi pascualdinamo veszprem 

viewscnt
Articole similare