Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Xhaka şi Shaqiri riscă o suspendare drastică pentru gesturile din meciul cu Serbia. Cei doi ar putea să nu mai joace la Mondial

Xhaka şi Shaqiri riscă o suspendare drastică pentru gesturile din meciul cu Serbia. Cei doi ar putea să nu mai joace la Mondial

Cupa Mondială

Comentarii

FIFA a deschis o procedură disciplinară ce-i vizează pe jucătorii naţionalei elveţiene Granit Xhaka, născut în Elveţia, într-o familie din Kosovo, şi Xherdan Shaqiri, născut în Kosovo, pentru modul în care au sărbătorit, printr-un gest pro-albanez, la meciul câştigat în faţa Serbiei, scor 2-1, la Cupa Mondială.

UPDATE | Conform bbc.com, Granit Xhaka şi Xherdan Shaqiri riscă o suspendare de două meciuri la CM 2018, în urma modului în care au sărbătorit golurile din meciul cu Serbia. În aceste condiţii, dacă Elveţia va merge în faza următoare, cei doi nu vor evolua în optimile de finală. În plus, vor rata şi următorul meci din grupă, Elveţia - Costa Rica.

La partida de vineri, Xhaka şi Shaqiri s-au bucurat după ce au marcat imitând prin gesturi vulturul de pe drapelul albanez.
 
"Marea Albanie" face referire la o doctrină naţionalistă, ce doreşte să regrupeze într-un singur stat toţi albanezii din Balcani. FIFA interzice mesajele politice pe stadioane.
 
Presa sârbă a denunţat "provocarea ruşinoasă" după golurile lui Xhaka şi Shaqiri, care au sărbătorit printr-un gest pro-albanez la meciul câştigat de Elveţia în faţa Serbiei, scor 2-1, la Cupa Mondială.
 
"Ei au celebrat succesul cu semnul vulturului negru făcut de cei care cred în pretinsa idee a unei Mari Albanii", a scris cotidianul Blic.
 
În schimb, la Pristina, capitala Kosovo, presa a salutat "o prestaţie extraordinară" a celor doi jucători, vorbind despre "isteria" declanşată de gesturile lui Xhaka şi Shaqiri. Preşedintele Kosovo, Hashim Thaci, i-a felicitat pe cei doi jucători: "Victoria este binemeritată. Mândru de voi! Kosovo vă iubeşte"!.
 
Presa elveţiană, în ciuda euforiei victoriei, a criticat gestul celor doi jucători. 
 
"Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka au un mare talent. Dar sensibilitatea lor politică şi conştiinţa socială lasă mult de dorit", a scris Neue Zuercher Zeitung (NZZ).
 
Reprezentativa Elveţiei a învins, vineri, cu scorul de 2-1, selecţionata Serbiei, într-un meci din etapa a doua a Grupei E de la Cupa Mondială, în care ultimul gol al elveţienilor a fost înscris în minutul 90.
 
La partida disputată la Kaliningrad, au marcat Mitrovic ‘5 pentru sârbi şi Xhaka ’52 şi Shaqiri ’90 pentru Elveţia.

Afla mai multe despre: xhakashaqirielvetiapetkovicserbiacupa mondiala 

viewscnt
Articole similare