Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Youssoufa Moukoko, cel mai tânăr debutat din Bundesliga, la 16 ani şi o zi. Borussia Dortmund l-a trimis pe teren în victoria cu Hertha Berlin

Youssoufa Moukoko, cel mai tânăr debutat din Bundesliga, la 16 ani şi o zi. Borussia Dortmund l-a trimis pe teren în victoria cu Hertha Berlin

Borussia Dortmund

Comentarii

Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund) a devenit, sâmbătă, cel mai tânăr jucător din istoria Bundesliga, la vârsta de 16 ani şi o zi.

Tânărul atacant german l-a înlocuit, în minutul 85, pe norvegianul Erling Haaland, în meciul de la Berlin, cu Hertha, din etapa a opta a campionatului. Haaland a marcat patru goluri în acest meci, câştigat de Borussia, cu 5-2.

Recordul de precocitate anterior era deţinut de internaţionalul turc Nuri Şahin, care a debutat, tot la Borussia Dortmund, la vârsta de 16 ani şi 335 de zile.

Moukoko ar fi putut debuta mai devreme în prima ligă germană, însă nu i-a permis regulamentul, potrivit căruia, pentru a evolua în Bundesliga, un fotbalist trebuie să aibă împlinită vârsta de 16 ani.



Antrenorul Lucien Favre l-ar putea folosit pe Moukoko şi marţi, în Liga Campionilor, contra FC Bruges, caz în care tânărul născut în Camerun, la Yaounde, ar bate recordul de precocitate al competiţiei, deţinut de nigerianul Celestine Babayaro, care a debutat, în noiembrie 1995, la Anderlecht, la vârsta de 16 ani şi 87 de zile.

Youssoufa Moukoko a impresionat deja în competiţiile de juniori. El a evoluat, la 12 ani, în campionatul U17, în care a marcat 90 de goluri în 56 de meciuri. La 14 ani, a jucat în campionatul U19, în care a înscris de 47 de ori în 25 de partide. La 15 ani, Moukoko a debutat în naţionala U20 a Germaniei.

Afla mai multe despre: youssoufa moukokoborussia dortmundbundesliga 

viewscnt
Articole similare