Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Zece lucruri pe care Simona Halep trebuie să le cunoască despre Cori Gauff. Americanca de 15 ani ştie de pe acum că va fi milionară la finalul anului

Zece lucruri pe care Simona Halep trebuie să le cunoască despre Cori Gauff. Americanca de 15 ani ştie de pe acum că va fi milionară la finalul anului galerie foto

Tenis

Comentarii

Cori "Coco"Gauff este revelaţia tenisului mondial feminin, după ce s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Performanţa americancei de 15 ani vine după ce anul trecut a câştigat primul turneu de Grand Slam la juniori.

Simona Halep şi Cori Gauff au fost campioanele de la Roland Garros în 2018. Românca a cucerit trofeul la senioare, iar americanca a câştigat turneul junioarelor. Gauff a surprins cu talentul său precoce şi în 2017, la US Open, când a ajuns în finală şi a devenit cea mai tânără jucătoare care s-a calificat în ultimul act al junioarelor. 

Cori Gauff a început turneul cu o săptămână înaintea Simonei Halep

Cori Gauff adunase în toată cariera 75.000 de dolari. Acum, doar calificarea în optimile de finală de la Wimbledon i-a adus un cec în valoare de 300.000 de dolari. După trei victorii obţinute în calificări, americanca a câştigat alte trei partide pe tabloul principal: 

  • Cori Gauff - Venus Williams (44 WTA) 6-4, 6-4 
  • Cori Gauff - Magdalena Rybarikova (139 WTA) 6-3, 6-3
  • Cori Gauff - Polona Hercog (60 WTA) 3-6, 7-6, 7-5
     

Partida cu Polona Herzog din turul III a durat două ore şi 45 de minute

"Nu cred că a avut vreodată un meci atât de lung şi la aşa o intensitate. Jos pălăria pentru Coco!" , a spus Martina Navratilova, câştigătoare de nouă ori la Wimbledon
 
Zece lucruri inedite despre Cori Gauff:
 
1. Este antrenată de tatăl său, Corey Gauff, care a jucat baschet la Universitatea Statului Georgia 
 
2. A jucat baschet în copilărie, dar s-a reorientat către tenis pentru că nu arunca bine la coş
 
3. A început să joace tenis la vârsta de 7 ani, fiind inspirată de Serena Williams
 
4. Cori Gauff este reprezentată de Team8, o agenţie la care Roger Federer este co-fondator
 
5. De la 10 ani s-a antrenat în sudul Franţei, la Academia Mouratoglou, deţină de antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou
 
6. A devenit cea mai tânără jucătoare care a ajuns pe tabloul principal la Wimbledon în era Open (15 ani şi 122 de zile)
 
7. A ajuns în calificări la Wimbledon datorită unui wild card
 
7. În seara dinaintea ultimului meci din calificări a avut examen online la ştiinţă, la şcoala ei din Florida
 
8. Simona Halep (locul 7 WTA) va fi cel mai puternic adversar din carieră
 
9. A fost numărul 1 mondial la junioare
 
10. A fost pe locul 313 WTA înainte de Wimbledon şi va urca pe poziţia 139, dacă se va opri în optimi
 

Spre deosebire de Simona Halep, Cori Gauff are trei sponsori importanţi la 15 ani. Anul trecut a semnat un contract cu Head şi New Balance, iar în luna martie a acestui an producătorul de paste Barilla s-a alăturat sponsorilor tehnici. Revista Forbes estimează că Gauff va avea în conturi peste un milion de dolari la finalul anului, bani proveniţi din premii şi de la sponsori. 
 
"Am urmărit-o de multe ori. Nu m-am antrenat cu ea niciodată, aşa că nu ştiu cum voi simţi mingea atunci când vom juca, însă ştiu ce stil de joc are pentru că am urmărit-o foarte mult. Este o jucătoare diferită faţă de adversarele pe care le-am întâlnit până acum, dar toate sunt diferite în felul lor şi fiecare partidă e altfel. Nu cred că mă voi schimba acum, pentru că voi juca împotriva unui cap de serie" a spus Gauff la conferinţa de presă de după calificarea în optimile de finală. 
 

Gauff: "Ţinta mea este să devin No.1"

"Vreau să devin cea mai bună jucătoare din toate timpurile. Tatăl meu mi-a spus acest lucru la 8 ani. Nu credeam atunci că e posibil, nici acum nu sunt sută la sută sigură, însă asta îmi doresc" , a spus Gauff.

Simona Halep: "E incredibil ce a reusit!"

"Nu am jucat niciodată contra acestei sportive. Nici nu am văzut-o jucând, dar ştiu că a bătut-o pe Venus, ceea ce reprezintă un rezultat mare. Să ajungi în optimi la Wimbledon, la 15 ani, e un rezultat incredibil. Cred că o să joace bine în viitor, dar eu trebuie sa mă concentrez pe mine", a declarat Simona Halep.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: corigauffadversarahalepwimbledonrolandgarrosusopen15 

viewscnt
Articole similare