Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Zi decisivă în Formula 1. Cum poate deveni Hamilton campion mondial pentru a şasea oară în istorie. Iată calculele!

Zi decisivă în Formula 1. Cum poate deveni Hamilton campion mondial pentru a şasea oară în istorie. Iată calculele!

Formula 1

Comentarii

Telekom Sport transmite în această seară, de la ora 21:10, Marele Premiu al Mexicului, etapa a 18-a a sezonului de Formula 1. Este o cursă cu totul specială pentru Hamilton, care se poate încorona pentru a şasea oară campion mondial.

Cu titlul la constructori deja acontat, Mercedes aşteaptă cu nerăbdare deznodământul şi în lupta pentru titlul la piloţi. Nemţii sunt siguri că titlul le va reveni, însă marele semn de întrebare este cine şi-l va adjudeca - Lewis Hamilton, care luptă pentru un al şaselea titlu, ori Valtteri Bottas, care încearcă să îşi treacă în palmares primul său titlu. 

Înaintea cursei din Mexic, Hamilton porneşte cu un avantaj de 64 de puncte în faţa coechipierului său de la Mercedes, iar calculele sunt de partea sa. Practic, britanicul îşi poate asigura titlul încă din această rundă. 

Iată care sunt posibilele scenarii:

  • Hamilton să câştige cursa, iar Bottas să nu termine mai sus de locul 5. Dacă Hamilton reuşeşte şi cel mai rapid tur, atunci Bottas poate termina chiar şi pe poziţia a patra
  • Hamilton termină al doilea, iar Bottas să nu termine mai sus de locul 9. Titlul îi revine lui Hamilton şi dacă Bottas termină pe poziţia a opta, cu condiţia ca finlandezul să nu ia punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur
  • Hamilton termină al treilea şi reuşeşte cel mai rapid tur, iar Bottas să nu termine mai sus de locul 9.
  • Hamilton termină al treilea, fără să stabilească cel mai rapid tur, iar Bottas să termine cel mult pe locul 10, de asemenea fără punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur.

Hamilton are acum toate cărţile făcute pentru un al şaselea titlu din istorie. Britanicul va lua startul de pe poziţia a treia a grilei de start, în timp ce Bottas va lua loc pe poziţia a şasea. 

Afla mai multe despre: formula 1marele premiu al mexiculuititlu mondiallewis hamiltonvalterri bottascalcule 

viewscnt
Articole similare