Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Zi decisivă pentru viitorul Cataloniei şi răsturnare de situaţie în sondaje. Pique: "Va trebui să respectăm rezultatul"

Zi decisivă pentru viitorul Cataloniei şi răsturnare de situaţie în sondaje. Pique: "Va trebui să respectăm rezultatul"

Diverse

Comentarii

Alegătorii din Catalonia decid joi, în urma unei campanii la cuţite, dacă îi menţin la putere pe liderii inculpaţi de justiţie cu privire la o tentativă de secesiune care a zguduit Spania şi Europa, relatează AFP.

UPDATE | Participarea în alegerile regionale din Catalonia era de 68,32% la ora locală 18.00 (19.00, ora României), un record, au anunţat autorităţile, relatează The Associated Press.


UPDATE | Peste o treime dintre catalanii cu drept de vot şi-au exprimat opţiunea în primele patru ore ale alegerilor regionale anticipate, au anunţat autorităţile catalane, relatează The Associated Press.

Potrivit Comisiei electorale, 34,7% dintre alegători au votat până la ora locală 14:00 (15:00, ora României), faţă de cei 35,1% care votaseră până la prânz în alegerile din 2015.


UPDATE Conform presei locale, s-au format cozi uriaşe la unele secţii de vot, oamenii stând la rând chiar şi două ore pentru a-şi exercita dreptul de a vota.

 

Ultimele sondaje arată că locuitorii Cataloniei sunt în continuare împărţiţi în mod egal între separatişti şi susţinători ai unităţii Spaniei, ai cărei apărători cei mai aprigi, Ciudadanos, urcă vertiginos în sondaje.

Însă ultimele mitinguri de campanie, marţi, au scos la lumină disensiuni interne în ambele tabere, care vor complica şi mai mult formarea unei coaliţii de guvernământ.

În pofida incertitudinilor - peste un sfert din electorat ar fi indecis - mulţi analişti mizează pe un guvern condus de separatişti.

Gerard Pique, jucător la FC Barcelona şi totodată puternic susţinător al independenţei, a postat un mesaj clar: "Este o zi foarte importantă pentru istoria Cataloniei. Viitorul este în mâinile noastre. Am putere prin voturile noastre. Un singur lucru vreau să vă mai transmit: rezultatul final va fi voinţa catalanilor, aşa că va trebui să-l respectăm"

Afla mai multe despre: gerard piquebarcelonacatalaoniafc barcelona 

viewscnt
Articole similare