Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Zi neagră pentru fotbalul african. Doi jucători nigerieni şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier, în aceeaşi zi în care alţi doi fotbalişti au fost răpiţi

Zi neagră pentru fotbalul african. Doi jucători nigerieni şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier, în aceeaşi zi în care alţi doi fotbalişti au fost răpiţi
Comentarii

Fotbalul nigerian este în stare de şoc, după o serie de evenimente incredibile petrecute în decurs de numai câteva ore.

George Ifeanyi, fost internaţional al Nigeriei, şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier care a avut loc, duminică seară, în Lagos. Acesta se afla în maşină cu un coechipier, Emmanuel Ogbu, şi cu un alt prieten, când autoturismul a intrat în plin într-un camion staţionat. Niciuna dintre cele trei persoane aflate în maşină nu a supravieţuit. 

În vârstă de 26 de ani, George Ifeanyi juca de patru ani la echipa Enugu Rangers, iar evoluţiile bune l-au adus inclusiv în atenţia echipei naţionale, pentru care a şi bifat două meciuri, în 2017. Celălalt fotbalist ucis în accident, Emmanuel Ogbu, era atacant la echipa de juniori a clubului.

Vestea morţii celor doi fotbalişti a fost urmată de o altă veste şocantă, după numai câteva ore. Doi jucători de la echipe diferite au fost răpiţi din maşină, în timp ce se îndreptau, împreună, spre Akure, un oraş din sudul ţării.

Unul dintre jucătorii răpiţi este Dayo Ojo (foto sus), internaţional nigerian, care în 2018 a ajuns cu naţionala ţării sale până în finala Cupei Africii pe Naţiuni. Ojo, care era legitimat la campioana ţării, Enyamba, călătorea împreună cu un alt fotbalist, al cărui nume nu a fost făcut însă public. Oficialii grupării Enyamba au anunţat ulterior că un alt jucător a reuşit să scape de atacatorii înarmaţi.

Răpirile pentru răscupărări sunt la ordinea zilei în Nigeria, vizaţi fiind în special sportivii renumiţi sau familiile acestora. În trecut, fostul jucător al lui Chelsea, John Obi Mikel, şi fostul selecţioner al Nigeriei, Samson Siasia, au avut membri ai familiei rapiţi. Mama lui Siasia a fost rapită anul trecut şi eliberată după câteva săptămâni, în timp ce tatăl lui Obi Mikel a fost răpit de două ori, ultima oară când fotbalistul juca la Cupa Africii pe Naţiuni, în 2018.

Fotbalul din Nigeria a fost suspendat săptămâna trecută, pe fondul epidemiei de coronavirus.

Afla mai multe despre: fotbalistimuritaccident rutierrapiti 

viewscnt
Articole similare