Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Zidane, la pământ după referendumul din Catalunia. Antrenorul Realului a rămas fără cuvinte

Zidane, la pământ după referendumul din Catalunia. Antrenorul Realului a rămas fără cuvinte

FC Barcelona

Comentarii

În total 90% dintre cei 2,26 de milioane de catalani care au votat s-au pronunţat pentru independenţă, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului Cataloniei care a mai precizat că aproape 8% dintre votanţi au respins independenţa, iar restul voturilor au fost albe sau nule. Suficient pentru ca lumea fotbalului să ia foc

Adversari pe teren, dar apropiaţi atunci când vine vorba de fotbal. Cel puţin asta reiese din declaraţia lui Zinedine Zidane. Antrenorul Realului a fost scurt şi la obiect.

"Nu îmi imaginez liga de fotbal din Spania fără FC Barcelona. Pur şi simplu nu pot să concep acest lucru ca fan al fotbalului şi al sportului în general", a precizat rivalul catalanilor, Zidane.

Real Madrid ar ieşi pe plus dacă FC Barcelona s-ar retrage din La Liga în acest moment. Galacticii au 95 de victorii în întreaga istorie în faţa rivalei de-o viaţă. Catalanii au strâns numai 91.

Preşedintele Barcelonei n-a rămas nici el dator.

"Referendumul ţine de democraţie şi de libertatea expresiei. Asta nu înseamnă că FC Barcelona trece într-o parte sau cealaltă. Vom respecta toate deciziile atât timp cât acestea vor respecta pe toţi ceilalţi şi democraţia", a declarat Josep Maria Bartomeu.

Vicepreşedintele Barcelonei, Carles Villarubi a avut şi el o opinie importantă: "Vom rămâne în aceeaşi ligă în care se va afla şi Espanyol".

Preşedintele regiunii Catalonia Carles Puigdemont a anunţat că îşi va respecta angajamentul de a declara unilateral independenţa în cazul în care tabăra ”da” obţine o victorie în urma referendumului de secesiune faţă de Spania.

Într-un discurs televizat, pe care l-a susţinut după închiderea secţiilor de votare, Puigdemont a subliniat că regiunea ”şi-a câştigat dreptul de a deveni un stat independent”.

 

Afla mai multe despre: fc barcelonacataluniareferendumzinedine zidanevotantiguvernreal madrid 

viewscnt
Articole similare