Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ziua în care un internaţional român a ratat şansa unui transfer la Real Madrid: ”Am fost foarte dezamăgit în acel moment!”

Ziua în care un internaţional român a ratat şansa unui transfer la Real Madrid: ”Am fost foarte dezamăgit în acel moment!”

Real Madrid

Comentarii

Fost fotbalist la Şahtior Doneţk sau Rayo Vallecano, Răzvan Raţ a fost la un pas de un transfer pe Estadio Santiago Bernabeu în 2007.

În 2007, Real Madrid avea nevoie de un fundaş lateral stânga, mai ales că Roberto Carlos era pe finalul carierei sale senzaţionale. Madrilenii îl transferaseră deja în iarna acelui an pe tânărul brazilian Marcelo, care era totuşi la acea vreme doar o promisiune.

Astfel, marele Real se vedea obligat să caute o soluţie rapidă de garanţie Iar Răzvan Raţ, internaţional român la acea vreme făcuse la acea vreme patru sezoane foarte bune la Şahtior Doneţk. Românul avea să povestească ulterior ceea ce agentul Rodger Linse (fostul impresar al lui Ruud van Nisterlooy) îi mărturisise. Şi anume, că transferul său pe Santiago Bernabeu nu s-a mai făcut din cauza Directorului Sportiv de la acea vreme, Predrag Mijatovic. Sârbul, fost mare jucător merengue şi mâna dreaptă a lui Ramon Calderon (preşedintele clubului) a preferat să-l transfere pe olandezul Royston Drenthe, unul dintre cei mai buni tineri fundaşi stânga din Europa la acea vreme.

”În acel moment, m-am simţit foarte dezamăgit, dar ulterior am înţeles că nu era vorba de ceva care să depindă de mine” mărurisea Raţ, citat de Vavel.com.

Raţ a ajuns în cele din urmă la Madrid, dar nu la marele Real ci la vecina de cartier, Rayo Vallecano. S-a întâmplat în 2014 când Raţ a semnat cu Rayo după un periplu prin Anglia, la West Ham United. A jucat bine pentru Rayo şi a revenit în 2015 pentru încă trei sezoane, după un an petrecut în Grecia la PAOK Salonic, actuala echipă a lui Răzvan Lucescu.

  • 113 selecţii are Răzvan Raţ pentru echipa naţională a României
  • 2 goluri a marcat ”sub tricolor” fostul fundaş stânga de la Rapid
  • 300 de meciuri a bifat în tricoul lui Şahtior Doneţk
  • 16 trofee a câştigat Raţ cu echipa ucrainiană, printre care şi Cupa UEFA în 2008-2009

Afla mai multe despre: răzvan raţreal madrid 

viewscnt
Articole similare