Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Zlatan Ibrahimovic a luat atitudine după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism. Ce a declarat starul lui AC Milan

Zlatan Ibrahimovic a luat atitudine după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism. Ce a declarat starul lui AC Milan
Comentarii

Zlatan Ibrahimovic a luat atitudine după scandalul în care Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism. Starul lui AC Milan susţine că rasismul nu are ce căuta în fotbalul.

Sebastian Colţescu este în acest moment cel mai cunoscut arbitru din lume, dar nu aşa cum şi-ar fi dorit. Arbitrul în vârstă de 43 de ani este acuzat de rasism după ce s-a referit la Pierre Webo ca la ”ăla negru de acolo”. Inclusiv Zlatan Ibrahimovic a luat atitudine în acest caz.

Ibrahimovic a luat atitudine după ce Colţescu a fost acuzat de rasism: ”Oameni slab educaţi”

În ultimele zile, personalităţi din lumea întreagă au luat atitudine după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism. Unii l-au criticat dur, alţii i-au luat apărarea, aşa cum a fost cazul lui Michah Richards şi lui John Barnes, ambii de culoare.

Printre cei care au comentat incidentul a fost şi Zlatan Ibrahimovic. Starul lui AC Milan a subliniat că rasismul nu are ce căuta în fotbal şi susţine că este lipsă de educaţie din partea celor care nu s-au adaptat vremurilor.



”Nu este vorba doar despre ultimele luni, ci este o problemă despre care oamenii vorbesc de foarte mult timp. Cred că sportul meu, fotbalul, este locul care îi conectează pe toţi oamenii, din toate colţurile lumii. Deci, eu spun că fotbalul este o religie şi toată lumea este binevenită. Când se întâmplă aceste lucruri, când vine vorba despre rasism, cred că sunt oameni slab educaţi, care habar n-au ce este (n.r. rasismul). Trăim în 2020: nu contează de unde vii, cine eşti sau ce culoare ai, sunte toţi la fel în cele din urmă”, a declarat Zlatan Ibrahimovic, potrivit BBC.

Colţescu ar putea primi cel puţin 10 etape de suspendare după ce a fost acuzat de rasism

Cei de la UEFA au deschis o anchetă după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism, în timpul meciului PSG - Istanbul Başakşehir şi o concluzie ar putea fi anunţată cel mai devreme în perioada Crăciunului. Forul continental anchetează inclusiv afirmaţiile făcute de un membru al celor de la Istanbul BB, care a zis în timpul incidentului că ”în ţara mea, românii sunt ţigani, dar eu nu pot să-i spun aşa”.

Potrivit articolului 14 din Codul de Etică UEFA, Sebastian Colţescu ar putea primi cel puţin 10 etape de suspendare: ”Orice persoană care insultă deminitatea umană a unei persoane sau a unui grup de oameni din orice motiv, inclusiv culoarea pielii, rasa, religia, originea etnică, sex sau orientarea sexuală, va suporta o susepndare de cel puţin 10 meciuri sau altă sancţiune adecvată”.

Afla mai multe despre: john barnes 

viewscnt
Articole similare