Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"A cui e părerea că am greşit cu tactica defensivă?". Edi Iordănescu a prins curaj, deşi naţionala a suferit cu Elveţia: "Ăsta a fost planul"

"A cui e părerea că am greşit cu tactica defensivă?". Edi Iordănescu a prins curaj, deşi naţionala a suferit cu Elveţia: "Ăsta a fost planul"

Echipa națională

Comentarii

Selecţionerul naţionalei, Edward Iordănescu, a comentat rezultatul Elveţia - România, scor 2-2. Antrenorul a dorit o analiză a celor două partide din deplasare, în iunie, înainte ca opinia publică să tragă concluzii.

Edi Iordănescu, prima reacţie despre desfăşurarea incredibilă a partidei Elveţia - România 2-2

Reprezentativa României a remizat cu Elveţia, la Lucerna, scor 2-2, în Grupa I de calificare la Campionatul European din 2024, meci în care elveţienii au condus cu 2-0.

Lui Edi Iordănescu i s-a reproşat tactica ultra defensivă din prima repriză, cu cinci fundaşi. De altfel, în primele 45 de minute statistica partidei a arătat înfiorător pentru tricolori

Elveţienii mai puteau marca pe parcursul partidei, dar dubla lui Valentin Mihăilă, care s-a accidentat, a salvat un punct pe stadionul din Lucerna. 

„Împotriva unei echipe cu inimă mare, până în final am crezut. Cine crede până la final e de multe ori răsplătit. A cui e părerea că am greşit cu tactica defensivă? Trebuie să facem o analiză complexă pentru care nu avem timp, comparaţi ce s-a întâmplat cu Elveţia în Andorra, cu condiţiile în care am jucat noi cu Kosovo. 

Au fost mai multe lucruri pentru care am decis aşezarea, am vrut să ne apărăm mai sus, dar adversarul ne-a împins. Recunosc, am vrut să avem şi noi momentele noastre de atac poziţional, din păcate nu a ieşit cum ne-am dorit prima repriză, planul a fost să stăm cât mai mult în joc, e greu când schimbi patru jucători. 

Contează că echipa a arătat inimă mare, caracter, că tot ce spunem e adevărat, suntem pe drumul cel bun şi am început să construim valori. Valorile noastre încep cu spiritul, cu atitudinea şi mentalitatea. 

Felicit toată echipa, am fost o familie astăzi, indiferent că ei au intrat de la început, pe parcurs sau nu au intrat. 

Iar Mihăilă golul al doilea l-a dat cu ruptură musculară. Este încă un semn de caracter pentru grup, sunt mândru de el, e un punct important în economia clasamentului şi pentru moral”, a declarat Edi Iordănescu la Prima TV, după Elveţia - România 2-2

Afla mai multe despre: elvetia romaniaedi iordanescudeclaratii edi iordanescu 

viewscnt
Articole similare