Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

A venit din Republica Moldova să scrie istorie pentru români! "Prima oară când am auzit nu prea am vrut să accept"

A venit din Republica Moldova să scrie istorie pentru români! "Prima oară când am auzit nu prea am vrut să accept"galerie foto

Gimnastică

Comentarii

Gimnastul Emilian Neagu recunoaşte că a plâns mult din cauza despărţirii de părinţi încă de la 14 ani

A plecat de mic de acasă, din Republica Moldova, pentru a încerca să scrie istorie pentru România în gimnastică. A ajuns în lotul naţional de seniori şi este una dintre speranţele ţării noastre la o calificare la Jocurile Olimpice din 2028. Emilian Neagu are 22 de ani şi de opt s-a mutat la Bucureşti, unde a ajuns să facă parte din lotul olimpic al României.  

Sacrificiile au fost mari, iar lacrimile multe. A început gimnastica la 10 ani, iar la 14 a sosit în România, pentru că antrenorii de aici au văzut în el un mare talent. Numai că el a resimţit din plin dorul de casă.

„Eu sunt din Republica Moldova, am început gimnastica la 10 ani, la 10 ani am intrat prima oară în sală, m-au dus părinţii mei. Am fost chemat la un concurs aici în România, la vârsta de 14 ani şi după m-au selectat la lotul naţional de juniori. Prima oară când am auzit nu prea am vrut să accept, pentru că eram foarte departe de casă, de ai mei. Ei bineînţeles că m-au îndrumat să merg, că ştiau că voi avea un viitor”, a declarat Emilian Neagu, gimnast în lotul naţional al României, pentru Sportsnet.ro

Sportivul recunoaşte că a suportat foarte greu despărţirea de casă. Şi acum vorbeşte cu familia lui măcar o dată pe zi. 

„Mi-a fost foarte greu să mă obişnuiesc când am plecat de acasă. Mi-era foarte dor de mama, de sora mea şi de taică-miu. Pe la început, când mai mergeam în vacanţe plângeam, pentru că voiam să mă întorc la ei, mi-era foarte dor de ei. Până şi în ziua de azi îi sun în fiecare zi, Mi-e foarte dor de ei. Când eram mai mic îi sunam chiar mai des” – Emilian Neagu, gimnast lotul naţional al României. 

În 2022 s-a retras pentru câteva luni din gimnastică 

Chiar dacă iubeşte gimnastica, Emilian a luat în 2022 o decizie radicală: a luat o pauză de cinci luni din gimnastică. Nu a putut sta însă mult departe de sală, antrenamente, adrenalină şi colegi, aşa că revenirea a fost la fel de bruscă precum ieşirea din scenă.  

„Am şi renunţat. Am făcut o pauză, dar m-am reîntors pentru că mi-am dat seama că îmi place foarte mult acest sport, vreau să continui. Şi am mai avut momente, dar am avut persoanele care m-au susţinut şi m-au încurajat. Mi s-a făcut dor de performanţă, de concurs, de momentele de a concura, antrenamentele îmi lipseau foarte mult. Dar cel mai mult mi-au lipsit concursurile, cantonamentele, colegii” – Emilian Neagu, gimnast lotul naţional al României 

Revenit în activitate, tânărul gimnast are şi un vis: acela de a ajunge la Jocurile Olimpice! Iar o prezenţă la Los Angeles, în 2028, ar fi întruchiparea perfectă a visului său. 

„Visul meu e să ajung la Olimpiadă. Nu contează dacă... Ştiu că e foarte greu să ajungi în finală şi să iei şi medalie, dar îmi doresc măcar să ajung acolo” – Emilian Neagu, gimnast lotul naţional al României. 

Chiar dacă locuieşte la Bucureşti de câţiva ani, Emil nu s-a adaptat încă. El ar prefera să stea într-un oraş mai mic, lipsit de aglomeraţie.  

„De fapt, Bucureştiul pentru mine e un oraş cu care nu m-am acomodat. Pentru că nu suport aglomeraţia, e prea mult haos. Prefer undeva în oraşele mai mici, pe le periferie” – Emilian Neagu, gimnast lotul naţional al României. 

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: emilian neaguemilian neagu gimnastica 

viewscnt
Articole similare