Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Adversara lui Real Madrid din optimile Champions League va retrage numărul 10. Legenda clubului va pleca în MLS în ianuarie

Adversara lui Real Madrid din optimile Champions League va retrage numărul 10. Legenda clubului va pleca în MLS în ianuarie

Bundesliga

Comentarii

RB Leipzig va retrage tricoul cu numărul 10 al lui Emil Forsberg. Suedezul va părăsi clubul german în această iarnă.

Omagiu legendar adus de clubul din Bundesliga pentru jucătorul său emblematic

Suedezul Emil Forsberg pleacă în MLS, iar pentru a-i aduce un omagiu, RB Leipzig a decis să retragă legendarul său număr 10, relatează Le Figaro.

După nouă ani în Germania (ianuarie 2015 - ianuarie 2024), Emil Forsberg va pleca de la RB Leipzig în MLS la New York Red Bull. Deşi se afla sub contract până în 2025, suedezul de 32 de ani a decis să se lase tentat de o aventură peste Atlantic.

Autor a 71 de goluri şi 68 de pase decisive (în 325 de meciuri) de la sosirea sa la Leipzig, Emil Forsberg este considerat o legendă de către club, care a dorit să-i aducă un omagiu pe măsură.

Chiar dacă este ceva obişnuit în baschet şi mai ales în NBA, retragerea unui tricou este mai puţin utilizată în fotbal. Măsura va fi aplicată la Leipzig începând cu ianuarie 2024.

RB Leipzig ocupă locul 4 în Bundesliga, cu 33 de puncte, şi este calificată în optimile UEFA Champions League, acolo unde va da piept cu Real Madrid.

Cum arată cariera lui Emil Forsberg

Alături de trupa din estul Germaniei, Forsberg a cucerit două cupe, o supercupă şi a ajuns până în semifinalel Champions League (2020).

De-a lungul carierei, mijlocaşul ofensiv a mai jucat doar în Suedia natală, la GIF Sundsvall, Medskogsbron şi Malmo. Cu cea din urmă a fost dublu campion şi deţinător al cupei în Suedia.

Pentru naţionala scandinabă, Forsberg a jucat de 86 de ori şi a marcat 21 de goluri. În prezent, este cotat la şase milioane de euro.

Afla mai multe despre: rb leipzigbundesligaemil forsbergchampions league 

viewscnt
Articole similare