Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Alin Petrache, explicaţii după prestaţia României la Cupa Mondială de Rugby: „Mergem înainte, dar avem nevoie de finanţare!”

Alin Petrache, explicaţii după prestaţia României la Cupa Mondială de Rugby: „Mergem înainte, dar avem nevoie de finanţare!”

Rugby

Comentarii

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, a oferit primele explicaţii după înfrângerile drastice suferite de echipa naţională la Cupa Mondială din Franţa.

Alin Petrache, explicaţii după prestaţia României la Cupa Mondială de Rugby: „Mergem înainte, dar avem nevoie de finanţare!”

Preşedintele Federaţiei a dat vina pe condiţiile precare din România pentru rezultatele de la Cupa Mondială şi a făcut o comparaţie cu modul de pregătire al celorlalte naţiuni care fac performanţă în rugby.

Totodată, Alin Petrache a lăudat performanţa naţionalei de a se califica la Cupa Mondială şi de a reuşi să facă faţă, în anumite momente, adversarilor net superiori.

„Aş dori să înţelegem contextul în care aceste rezultate au fost obţinute. E adevărat că uneori am avut momente în care am reuşit să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor, iar alteori nu am avut. Înainte de a ne fi judecată performanţa, trebuie să privim şi condiţiile în care noi am concurat.

Ne-am măsurat forţele cu cele mai mari echipe din lume, echipe care dispun de bugete mult mai mari şi de condiţii de antrenament de top. Cu toate acestea, am reuşit să ne menţinem ca una dintre cele mai bune echipe ale naţiunii noastre româneşti şi să concurăm în competiţii elitiste.

Acest lucru nu e o coincidenţă, este rezultatul muncii asidue, pasiunii şi eforturilor făcute de acest grup. În faţa acestor adversităţi pe care le-am avut, vom decide ce acţiuni trebuie să luăm.”

Alin Petrache: „Avem nevoie de o finanţare mai decentă!”

„În primul rând, trebuie să recunoaştem şi să valorizăm efortul fiecărui membru în parte al echipei. În al doilea rând, trebuie să solicităm condiţii mai bune, finanţare mai decentă. Pentru a concura la cel mai înalt nivel, avem nevoie de resurse şi de sprijin.

Mai presus de toate, trebuie să ne amintim de ce iubim acest sport şi de ce continuăm să luptăm pentru el.

Luptăm pentru pasiune, pentru onoare şi luptăm cu mândrie pentru naţiunea noastră. Chiar dacă bugetul şi condiţiile n-au fost şi nu sunt ideale, spiritul şi determinarea noastră ne pot duce mai departe. În încheiere, vreau să mulţumesc fiecărui suporter care a fost alături de noi, care a crezut în noi, chiar şi în cele mai dificile momente.

Vom continua să luptăm, să ne îmbunutăţim şi să aducem mândrie naţiunii noastre”, a mai spus Alin Petrache.

 

Afla mai multe despre: alin petrachefederatia romana de rugbyechipa nationala de rugby 

viewscnt
Articole similare