Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cea mai bună jucătoare a României a vorbit despre propunerea de naturalizare din partea Braziliei! Cristina Pîrv: "Mă frustra chestia asta. E clar că m-am gândit"

Cea mai bună jucătoare a României a vorbit despre propunerea de naturalizare din partea Braziliei! Cristina Pîrv: "Mă frustra chestia asta. E clar că m-am gândit"galerie foto

Special

Comentarii

Cristina Pîrv (51 de ani), cea mai bună jucătoare de volei a României din toate timpurile, a povestit, la Podcast Orange Sport cu Mircea Meşter, despre momentul în care brazilienii au dorit s-o naturalizeze.

Cristina Pîrv a ales România, deşi a impresionat Brazilia: "M-am gândit. Visul meu era şi este să ajung la Jocurile Olimpice"

La 18 ani, Cristina Pîrv a fost desemnată jucătoarea Campionatului European de Volei din 1990, apoi a ajuns să joace volei la cel mai înalt nivel, în campionatele din Italia, Rusia, Franţa, Argentina şi Brazilia. 

Cristina Pîrv a petrecut 27 de ani în afara ţării. A revenit în România, unde a deschis o academie de volei. 

Într-un moment bun al carierei sale, fosta voleibalistă a vorbit despre propunerea de naturalizare primită. Brazilienii i-au oferit cetăţenia, pentru a juca în naţională la Jocurile Olimpice din 2000, de la Sydney.

La acea ediţie, naţionala feminină a Braziliei a cucerit bronzul olimpic, iar Cristina Pîrv a spus, în trecut, că dacă ar fi acceptat cetăţenia medalia locul ar fi fost mai bun. 

Galerie foto cu Cristina Pîrv, cea mai bună jucătoare de volei a României

"Da, sunt convinsă (n.r. - că Brazilia ar fi obţinut un loc mai bun). Sunt convinsă că am fi luat o medalie poate de aur sau de argint, pentru că eu am fost patru ani la rând cea mai bună realizatoare a campionatului brazilian şi cea mai bună jucătoare de acolo. Mă frustra chestia asta. La noi, eu nu pot să fiu, să arăt, dar acolo, unde sunt cele mai bune jucătoare din lume, eu pot să fiu. Era ceva în neregulă. 

Când mi-au propus (n.r. - naturalizarea), e clar că m-am gândit şi e clar că visul meu era şi este să ajung la Jocurile Olimpice, acum nu ştiu dacă voi ajunge dintr-o altă postură, dar era clar că voiam să ajung ca jucătoare. 

M-am gândit mult timp dacă să accept sau să nu accept, dar eu deja jucasem mulţi ani la naţională şi am fost aşa de patrioată şi de gânditoare şi am zis <<Am jucat pentru România şi nu vreau să-mi schimb naţionalitatea. Vreau să rămân cum sunt şi să fac pentru România, cum am dus numele României în lume>>.

Brazilia e o ţară căldă, sunt oameni calzi, care te primesc bine, Brazilia te adoră. Ce e nasol e că Brazilia e o ţară periculoasă, nu e non-stop periculoasă, dar m-am simţit foatre bine, iubită, apreciată, cu multe experienţe bune, trăiri profunde. Mi-a plăcut cultura lor, mereu au ceva de învăţat. Din nord până în sud faci şapte ore cu avionul", a declarat Cristina Pîrv, la Podcast Orange Sport cu Mircea Meşter.

VIDEO | Cristina Pîrv la Podcast Orange Sport cu Mircea Meşter. 1 la 1. Episodul 19

 Galerie foto

Afla mai multe despre: cristina pirvcristina pirv voleicristina pirv naturalizarecristina parv podcast orange sport 

viewscnt
Articole similare