Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cine preia mega proiectul Newcastle? Cine a devenit noul favorit al conducerii şi de ce varianta Antonio Conte ar urma să pice

Cine preia mega proiectul Newcastle? Cine a devenit noul favorit al conducerii şi de ce varianta Antonio Conte ar urma să picegalerie foto

Premier League

Comentarii

Newcastle caută un antrenor după despărţirea de Steve Bruce. Cine este favoritul conducerii

Odată cu preluarea lui Newcastle de către Fondul Public de Investişţii al Arabiei Saudite, era doar o chestiune de timp până când Steve Bruce avea să fie înlăturat. Doar un meci a rezistat antrenorul sub noua conducere, pierdut, acasă, 2-3, cu Tottenham.

”NUFC poate să confirme că Steve Bruce şi-a părăsit poziţia de antrenor principal de comun acord. Clubul ar dori să îşi exprime gratitudinea faţă de Steve pentru contribuţia sa şi îi doreşte numai bine în viitor”, se arată în mesajul postat de Newcastle pe reţelele de socializare.

Între timp, căutările clubului pentru a aduce un nou manager, au început. iNews scrie că Newcastle caută un antrenor ”medium-term” pentru a-l înlocui pe experimentatul Steve Bruce. Gruparea preluată de un nou acţionariat are o forţă financiară uriaşă din acest moment, dar lucrurile nu par să fie atât de facile în ceea ce priveşte noul proiect al clubului. ”Nici Manchester City nu l-a numit imediat pe Pep Guardiola” a explicat o sursă din cadrul clubului, subliniind faptul că Newcastle s-ar putea îndrepta către un antrenor bun, dar nu neapărat mare, ”cu nume”. Cel mai vehiculat nume a fost cel al lui Antonio Conte, campion în Italia şi Anglia, cu Juventus, Inter sau Chelsea.

Jurnalistul Chris Waugh de la The Athletic, crede că opţiunea Antonio Conte nu este una realistă pentru Newcastle: „Nu cred că pot aduce încă un antrenor de acest nivel. Conte este antrenorul care te duce de pe locul 5 pe locul 1. Nu este genul de antrenor care te poate duce de pe 19 către titlu. Cred că trebuie să facă totul treptat cei de la Newcastle. Un termen de zece ani pentru a câştiga titlul e mare, dar în următorii doi-trei ani, ei trebuie să fie acolo, în partea de sus. Din acest motiv nu cred că Antonio Conte se potriveşte cu ceea ce vor ei” a explicat Waugh.

Momentan, asistentul lui Steve Bruce, Graeme Jones a fost numit ca interimar, iar el va conduce echipa pentru partida din runda următoare cu Palace. El va avea la dispoziţie un staff din care mai fac parte Steve Agnew, Stephen Clemence, Ben Dawson sau Simon Smith.

Şi totuşi...cine o va prelua pe Newcastle?

Potrivit presei britanice, cele mai mare şanse de a o prelua pe Newcastle le are portughezul Paulo Fonseca, fost antrenor la Roma în stagiunea trecută.

Fonseca a cucerit trei titluri în Ucraina cu Şahtior Doneţk, dar şi două trofee în Portugalia, cu Porto şi Braga. Pe Roma a pregătit-o două sezoane, adică în 102 meciuri, dintre care a câştigat 53. Fonseca şi-a declarat disponilitatea de a prelua un nou proiect şi multe dintre cotidianele britanice importante susţin că el ar urma să fie înlocuitorul lui Steve Bruce. În vară, Fonseca a fost în discuţii cu Tottenham, care până la urmă a apelat la varianta Nuno Espirito Santo.

Steven Gerrard, Lucien Favre, Frank Lampard, Roberto Martinez şi Graham Potter se regăsesc pe lista lui Newcastle. Gerrard a impresionat în Scoţia, cu Rangers, Potter a condus-o pe Brighton către un debut incredibil de sezon în campionat, în timp ce Favre este liber de contract după aventura la Dortmund. Martinez este greu de mişcat de la Federaţia Belgiană, iar Lampard nu ar fi dispus să vină în plin sezon. Însă niciunul dintre aceştia nu reprezintă mai mult decât o variantă de rezervă pentru formaţia engleză.

Eddie Howe este de asemenea un nume luat în calcul de conducerea clubului. Fostul tehnician de la Bournemouth are şanse mai bune decât Gerrard, Favre, Potter sau Lampard, fiind extrem de apreciat în Premier League. E liber de contract, iar până nu de mult, a fost dorit de Arsenal, Tottenham şi chiar de Federaţia Engleză. 

Afla mai multe despre: newcastlepaolo fonsecaantonio contesteve bruce 

viewscnt
Articole similare